VUČIĆ O OTVORENOM BALKANU: Srbija ne mora da ratifikuje sporazume iz Tirane u Skupštini

NEKE zemlje članice „Otvorenog Balkana“ će ovih šest sporazuma morati da ratifikuju u svojim parlamentima, ali će Srbija to uglavnom da radi kroz uredbe i odoluke naših ministarstava, tako da neće biti čekanja na skupštinsku ratifikaciju, izjavio je danas u Tirani predsrednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ О ОТВОРЕНОМ БАЛКАНУ: Србија не мора да ратификује споразуме из Тиране у Скупштини

Foto: Printscreen/Pink

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Odgovarjajući na pitanje novinara on je ocenio kako nema potrebe da se u sporazume ugrađuju mehanizmi za rešavanje eventualnih sporova.

-Tu nikakvih problema ne može da bude i nikakavih sporova, jer niko ne množe da bude oštećen. Reč je o stavarima koje donose mnogo koristi svim zemljama članicama „Otvorenog Balkana“, rekao je predsednik Vučić.

Ocenio je da će u početku možda biti problema u elektronskoj razmeni podataka o zaposlenima i primeni aplikacije za tržište rada, ali je dodao da će taj sporazum

Pomoći da Srbija nadomesti nedostatak radne snage.

Vučić je napomenuo da su trojica lidera do sada sve odluke donosila konsenzusom.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

-Ne moramo tako da donosimo odluke, ali smo se oko svega usaglašavali i rešvali sva pitanja dogovorom, a sada ćemo da uradimo i neke procedure i način kako ćemo da finansiramo projkete. Da li srazmerno ekonomskoj snazi zemalja ili broju stanovnika ili pođednako, to će tek da bude dogovoreno, naveo je predsednik Srbije.

Ocenio je da je „Otvoreno Balkan“ vizionarska ideja i da u njenu realizaciju treba da bude uključeno što više stručnih timova.

-„Ako na kraju dođemo do carniske unije sa Severnom Makedonijom i albanijom, onda ćemo biti na takvom nivou da ćemo rešiti bezbroj problema i svi ćemo imati neuporedivo veće prihode i biti mnogo uspešniji u privlačenju investicija i svemu drugom, zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar