VOZOM PONOVO DIREKTNO DO LJUBLJANE: Pilot projekat kreće sledeće godine

BEOGRAD i LJubljanu ponovo će posle duže pauze povezati železnica, pošto se očekuje uspostavljanje vozne linije Vilah – LJubljana – Zagreb – Beograd.

ВОЗОМ ПОНОВО ДИРЕКТНО ДО ЉУБЉАНЕ: Пилот пројекат креће следеће године

Saobraćajni fakultet

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Pilot projekat trebao bi da zaživi sledeće godine.

O tome su razgovarali dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor Nebojša Bojović i gradonačelnik slovenačkog Grosuplja doktora Petra Verliča, sa kojim intenzivno sarađuje u okviru Asocijacije za promociju železničkih istraživanja i inovacija u jugoistočnoj Evropi (SEESARI), čiji je Verlič predsednik.

Dekan Bojović i Verlič razgovarali su o ponovnom uspostavljanju putničkog železničkog saobraćaja na relaciji Vilah – LJubljana – Zagreb – Beograd, jer trenutno ne postoji direktna veza između Zagreba i Beograda. Očekuje se da će linija početi sa radom kao pilot projekat sledeće godine.

Udruženje se zasniva na podršci identifikaciji, razvoju i implementaciji inovativnih rešenja za železnički sistem jugoistočne Evrope kao dela budućeg evropskog železničkog sistema, u čemu stručnjaci i projekti Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu imaju značajno mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar