VIOLA FON KRAMON HOĆE DA ZATVORI SRPSKE RUDNIKE: Posle susreta strane lobistkinje sa Grigorijem oglasio se Milorad Grčić

MILORAD Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, rekao je danas da rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pismene garancije da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu „koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci“.

ВИОЛА ФОН КРАМОН ХОЋЕ ДА ЗАТВОРИ СРПСКЕ РУДНИКЕ: После сусрета стране лобисткиње са Григоријем огласио се Милорад Грчић

Foto: Printscreen/Tviter

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Poslednji povod za reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio je zahtev poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji – ističe Grčić.

On podseća da je Viola fon Kramon pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, dok sada, „lažno se predstavljajući kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije zatvaranje Kolubare, Kostolca i Obrenovca“.

– Rudarski i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije i to se ponovo pokazalo i dokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogođena najvećom do sada energetskom krizom. Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije – zaključuje Grčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar