„VILIJAM VOKER JE LAŽOV I MANIPULATOR!“ Advokat Goran Petronijević raskrinkao slučaj „Račak“

ADVOKAT Goran Petronijević kaže da je Račak laž, a da je jedan od najprljavijih zadataka bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a Vilijama Vokera bio upravo traženje i izmišljanje uzroka za NATO bombardovanje SRJ.

ВИЛИЈАМ ВОКЕР ЈЕ ЛАЖОВ И МАНИПУЛАТОР! Адвокат Горан Петронијевић раскринкао случај Рачак

Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Račak je laž, stradali su borci pripadnici OVK – teroristi, a ne civili, stradali su u borbi sa regularnim snagama bezbednosti Srbije u regularnoj antiterorističkoj aksicji sprovedenoj po svim pravilima antiterorističke borbe – rekao je Petronijević povodom Vokerovih navoda.

Petronijević kaže da je Vilijam Voker ništa drugo nego običan lažov.

– Da postoji trunka međunarodnog prava osobe poput Vokera bi se odavno nalazile u zatvorima širom sveta za zločine protiv mira i protiv čovečnosti koje su počinili – rekao je Petronijević.   

Naglasio je da je najveći dokaz da je Račak klasičan primer „lažne zastave“ upravo to da Račak nigde i ni u jednom postupku koji se vodio protiv mnogo Srba pred Haškim trbunalom i „tribunalčićima u regionu“ nije bio predmet optužbe i da ne postoji u krivično-pravnom i sudskom smislu.

– Tačnije ti takvi sudski organi u Hagu su shvatili da je Račak bila prevara koja je trebalo da aktivira mehanizam NATO u protivzakonitom početku bombardovanja SRJ – rekao je Petronijević.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Naglasio je da bombardovanje SRJ ratni zločin bez presedana, jedno od najdrastičnijih kršenja međunarodnog prava koje je za posledicu imalo ubistvo velikog broja civila, među kojima i 87 dece, od kojih je najmlađa devojčica Bojana Tošović imala svega sedam meseci, kao i razaranje infrastrukture i ogromno ekološko zagađenje.

Petronijević je rekao da je upravo Vilijam Voker jedan od najvećih lažova i obaveštajnih manipulatora tadašnjeg vremena, čovek bez imalo savesti.

– Nakon što je isfabrikovan razlog za bombardovanje SRJ sa ciljem otimanja Kosova i Metohije, i nakon što je Voker ispunio svoj krvavi zadatak otišao je u zaborav, kao i svi igrači tog tipa koji predstavljaju potrošni materijal. NJegovo ponovno pojavljivanje u javnosti sa ovakvo sramnim izjavama van svesti i savesti predstavlja samo pokušaj njegovih ostataka sujete da reciklira svoju prošlost – kaže Petronijević.

Za Vokera je rekao da je on predstavnik „one generacije američkih nazovi doplomata“ i „prosečni američki špijun koji je imao prljave zadatake na svim prostorima na kojima se nalazio“, a da je jedan od njegovih najprljavijih zadataka bio upravo traženje i izmišljanje uzroka za NATO bombardovanje SRJ.

(Kosovo onlajn)

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

BONUS VIDEO – Ovde su Srbi proterali Turke, a Bugari porušili spomenik našim junacima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar