VERNICIMA U NJUJORKU VRAĆENE VERA I NADA: Posle odluke Svetog sinoda SPC o upravljanju opštinom Sveti Sava

VERNICI u NJujorku su sa zahvalnošću primili odluku Svetog sinoda SPC kojim se parohija i Saborni hram Svetog Save na Menhetnu stavljaju pod upravu NJegove svetosti patrijarha Porfirija, jer im je vratila nadu i veru, ali i ubeđenje da će njihova zajednica, teško ranjena požarom 2016. godine, konačno početi da se obnavlja i živi, izjavio je Veljko Dobrilović, koji se u ime vernika obraćao Svetom sinodu kao izabrani predsednik crkvenog odbora.

ВЕРНИЦИМА У ЊУЈОРКУ ВРАЋЕНЕ ВЕРА И НАДА: После одлуке Светог синода СПЦ о управљању општином Свети Сава

Foto: Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

 – Nesumnjiva je spremnost i volja da se hram na Menhetnu obnovi i da narod i ugledni stručnjaci – pravni, finansijski i građevinski – prionu na rad i ulože napor da se pod okriljem i blagoslovom patrijarha hram i njegova zajednica nakon pet godina stave na noge – naveo je Dobrilović.

Foto: Novosti  

Izrazio je zahvalnost vernicima koji su ostali istrajni u molitvama i čvrsti u nastojanju da se srpska zajednica i hram obnove kako bi opet postao mesto molitve, okupljanja i utehe. Podsetio je i na reči patrijarha i Svetog sinoda da je važno da svi zajednički, kao i do sada, nastave da revnosno čuvaju svoju pravoslavnu veru, svetinje, srpski identitet i zavete predaka.

Istorijski značaj crkve

CRKVA Svetog Save od istorijskog značaja je za NJujork. Sazidana je u gotskom stilu pre skoro 170 godina, a 1943. je otkupljena od Episkopalne crkve. Hram Svetog Save izgoreo je na Vaskrs 1. maja 2016. godine.

Sinod je 22. decembra doneo odluku da Crkveno-školska opština Sveti Sava u NJujorku i parohija budu poverene na upravljanje patrijarhu kako bi se sredilo stanje i prevazišli problemi, uspostavio crkveni poredak i jedinstvo među parohijanima. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO:

„FT1P“ OTKRIVA: Kako prijaviti radnike onlajn na jednom mestu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar