VEČERAS U SKUPŠTINI SRBIJE: Dačić raspisuje referendum o promeni Ustava

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisaće večeras referendum o promeni Ustava Srbije.

ВЕЧЕРАС У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Дачић расписује референдум о промени Устава

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Dačić će referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava raspisati nakon završetka posebne sednice parlamenta, večeras u 18.45, najavljeno je iz Skupštine Srbije.

Referendum bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude raspisan za 16. januar.

U parlamentu je u toku objedinjena rasprava o Predlogu Akta o promeni Ustava Srbije, Predlogu Ustavnog zakona za sprovođenje tog Akta i o Predlogu odluke o raspisivanju referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava, čije usvajanje će omogućiti promene Ustava u delu koji se tiče pravosuđa.

Ministarka pravde Maja Popović izrazila je očekivanje da će danas parlament usvojiti sve predloge kako bi moglo da dođe do promene Ustava, a o čemu će građani konačni sud dati na referendumu.

Navela je da čvrsto veruje da će poslanici dvotrećinskom većinom usvojiti akt o promeni Ustava i Ustavnog zakona za njegovo sprovođenje, što je, kaže, važno za građane Srbije ne samo zato što to traži EU, ili neka međunarodna organizacija.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Dodala je da je promena Ustava u oblasti pravosuđa uslov za dalju reformu pravnog sistema, a koja će između ostalog omogućiti bolje ocene i napredak Srbije u procesu evrointegracija

Popovićeva je podsetila na razloge za promenu Ustava, koje imaju za cilj između ostalog povećanje pravne sigurnosti građana, pravnu zaštitu i suđenje u razumnom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar