UKRAJINA MAŠTA O “OLUJI”: EU i dalje preti sankcijama Rusiji, iako usijane glave u Kijevu priželjkuju blickrig na Donbas

Grupa trezvenijih ukrajinskih generala već je upozorio Zelenskog da bi rat sa Rusijom bio greška jer bi neminovno vodio ka porazu

УКРАЈИНА МАШТА О “ОЛУЈИ”: ЕУ и даље прети санкцијама Русији, иако усијане главе у Кијеву прижељкују блицкриг на Донбас

Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

MADA je svim vodećim zapadnim političarima jasno da u Kremlju ne planiraju da vojskom krenu na Ukrajinu, već da u Kijevu usijane glave maštaju o blickrigu na Donbas, u Evropi i dalje prete sankcijama Rusiji.

U Briselu kao da ne čuju hvalisanje Vladimira Zelenskog koji ponavlja kako sada Ukrajina ima jednu od najmoćnijih armija u Evropi. Amerika i njeni sateliti u NATO su otvoreno kazali Zelenskom da ne nameravaju da ratuju u Ukrajini. Ali su zato spremni da ga huškaju, jer je glavni cilj američkih stratega da ukrajinsko-ruski sukob traje što duže i da Rusija ima trajnu otvorenu ranu. Zbog toga niko na Zapadu ne želi da odgovori na pitanje: kako bi to trebalo da se ponaša Rusija ako ukrajinska vojska krene na Donbas po scenariju koji je primenio Franjo Tuđman protiv krajiških Srba?

Putin je već poručio rukovodstvu u Kijevu da neće dopustiti da se dogodi masakar u Donjeckoj i Luganskoj republici. Onaj broj trezvenijih ukrajinskih generala već je upozorio Zelenskog da bi rat sa Rusijom bio greška jer bi neminovno vodio ka porazu. Pošto neće biti oružanog sukoba sada Zapadna Evropa pokušava da novim sankcijama kidiše na Moskvu. Ali već sama vest da „Severni tok 2“ neće dobiti licencu za rad od Nemačke do početka leta uticala je na novi rekordan rast cena gasa.

Kad se zna da je pomenuti gasovod gotov i da bi puštanje u rad uticalo na normalizaciju ponude plavog goriva teško je shvatiti ekonomski mazohizam novih ministara u nemačkoj vladi.

U želji da naštete Rusiji zapravo prave veliki haos u svojoj privrdi zbog sve skupljeg gasa. Na drugoj strani „Gasprom“ beleži rekordne zarade.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar