TREĆI DAN POSETE NIŠAVSKOM OKRUGU: Vučić sa predstavnicima industrije odbrane na Vojnom aerodromu (FOTO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, treći i poslednji dan posete Nišavskom okrugu, započeo je sastankom sa predstavnicima odbrambene industrije iz cele zemlje sa kojima će razgovarati o većim ulaganjima i unapređenju namenske industrije.

ТРЕЋИ ДАН ПОСЕТЕ НИШАВСКОМ ОКРУГУ: Вучић са представницима индустрије одбране на Војном аеродрому (ФОТО)

Foto: Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Састанку на Војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, између осталих, присуствују министар одбране Небојша Стефановић, министар финансија Синиша Мали и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Nakon sastanka, predsednik će, kako je najavljeno, prisustvovati prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

Takođe, istakao je da Srbija mora dodatno da osnaži namensku industriju, kao i da za mnoge njene proizvode postoji tržište u celom svetu.

Predsedniku je u subotu predočen petogodišnji plan i program opremanja, naoružavanja, organizacije i popune ljudstva, u periodu od 2022. do 2027. godine.

Kako je preneo novinarima, u tom planu su predložena ogromna ulaganja u vojsku i da bi u nju trebalo najmanje uložiti dodatnih 500 miliona evra godišnje, iako su potrebe i zahtevi vojske da to bude 700 miliona evra više nego što se sada ulaže.

Predsednik se, drugog dana posete Nišavskom okrugu, u subotu, sastao se sa vrhom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa kojima je razgovarao o potrebama sistema odbrane i ulaganjima u vojsku.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Vučić je prisustvovao i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15“ po temi „Divizion u podršci pešadijskim i oklopnim jedinicama u napadu“ u okviru kojeg su prikazana dejstva novoformiranog haubičcko-topovskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Novoformirani haubičko – topovski divizion formiran je u julu prošle godine i to od samohodnih haubica Nora B52 M15 kalibra 155 milimetara domaće proizvodnje, koja spadaju među najsavremenija artiljerijska oruđa u svetu, a time je ta brigada, nakon 35 godina, dobila novo naoružanje.

Predsednik je posetio i Doljevac gde je obišao renoviranu Javnu biblioteku, za šta je većinu sredstava obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, a manji deo lokalna samouprava.

Vučić je započeo posetu Nišavskom okrugu u petak i to obilaskom renovirane Osnovne škole „Ivan Vušović“ u Ražnju, nakon čega se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica te opštine.

Predsednik se u petak u Nišu sastao i sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga i obišao prehrambenu industriju „Yumis“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar