TREBA DA IH BUDE SRAMOTA: Rama se oglasio zbog paljenja srpske zastave u Tirani

ALBANSKI premijer Edi Rama reagovao je večeras na sramne scene koje su se odigrale u Tirani i spaljivanje srpske zastave od strane ekstremista koje je okupio bivši premijer Salji Beriša.

ТРЕБА ДА ИХ БУДЕ СРАМОТА: Рама се огласио због паљења српске заставе у Тирани

Foto: Novosti/Tanjug/Zoran Žestić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Rama je rekao da su i u Beogradu bile okačene albanske zastave tokom njegove posete, i podsetio da su, iako je jedna zapaljena, počinioci momentalno uhapšeni.

– Sramotu neka osećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja vlada, koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se, i trpimo blaćenje „starih lopata“ albanske politike – istakao je Rama.

Albanski ekstremisti su večeras palili i cepali srpske zastave u Tirani, dok je bivši premijer Salji Beriša sa govornice napadao inicijativu „Otvoreni Balkan“ i Srbiju.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: SKIDAO SRPSKU TROBOJKU, PAO SA BANDERE – Pogledajte snimak haosa iz Tirane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar