SVASTIKA UBIJENOG EDINA SE OBRATILA VUČIĆU: „Taj slučaj je potresao celu Srbiju, ne postoji razlog za potezanjem oružja“

SAMO država ima pravo da uzme pravdu u svoje ruke, poručio je danas u Sjenici predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СВАСТИКА УБИЈЕНОГ ЕДИНА СЕ ОБРАТИЛА ВУЧИЋУ: Тај случај је потресао целу Србију, не постоји разлог за потезањем оружја

Foto: Printscreen/Pink

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je tako odgovorio svastici Edina Hamidovića na koga je pucano u Sjenici dok je šetao sa suprugom i decom, posle čega je preminuo, koja je pitala kako teče istraga, rekao da je taj slučaj potresao sve u Srbiji, i da je uveren da će istraga biti provedena do kraja na zakonit, odgovoran i fer način, jer bi se drugo bilo loše po nas.

– Biće različitih vrsta promena u državnim organima ovde. Kada nešto ne funkcioniše bar nešto da uradimo – istakao je Vučić.

Rekao je da razume svu komplikovanost odnosa između porodica, političkih tabora, ali da ne postoji dovoljan razlog da se potegne oružje i oduzme život.

Rekao je da ne postoji gora stvar koju je neko mogao da ga pita, jer nije ni sudija, ni tužilac.

– Sigurno je da će tužilac obaviti svoj posao u skladu sa zakonom. Svako ko misli da je njegovo da rešava probleme, ne postoji dovoljan razlog da se potegne oružje i oduzme život. Treba da znaju da će biti odgovorni i da civilizovani ljudi ne rešavaju tako probleme. Samo država ima pravo da uzme pravdu u svoje ruke – istakao je Vučić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pozvao je građane da ostave pištolje kod kuće, da ih zakopaju, bolje da ih i nemaju, jer je svakome od nas, dodaje, kratak fitilj.

– Podrazumeva se da će tužilaštsvo raditi svoj posao i uradiće ga. Moja molba za sve, jer ovde ima mnogo snažnih i hrabrih ljudi, dajte tu snagu i hrabrost da iskoristimo da izgradimo nešto, da ostavimo za decu, a ne da se ubijamo – naglasio je on.

Ukazao je da ćuti na svaku uvredu koja bi došla iz Sarajeva ili bilo odakle, jer razmišlja o građanima u ovom delu Srbije, pošto ne želi da se osete kao da su manje u svojoj zemlji.

BONUS VIDEO: Predsednik Aleksandar Vučić u Sjenici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar