SUMANUTA INICIJATIVA ALBANSKOG POLITIČARA: Traži da lažna država pošalje vojsku u Ukrajinu

UKOLIKO NATO želi da pripadnici takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga idu u misiju u Ukrajinu, onda tzv. Kosovo mora biti spremno na to, izjavio je lider Pokreta za jedinstvo Valon Murati.

СУМАНУТА ИНИЦИЈАТИВА АЛБАНСКОГ ПОЛИТИЧАРА: Тражи да лажна држава пошаље војску у Украјину

AP Photo

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Podsetio je da je interes tzv. Kosova članstvo u NATO, te da bi trebalo stati u red sa saveznicima.

– Imamo partnerstvo sa NATO i normalno je da ako Alijansa zahteva saradnju i partnerstvo, ako zahteva da trupe KBS idu u pomoć, moramo biti spremni. Tako da ne vidim tu ništa sporno. Naravno da imamo veliki interes da (tzv.) Kosovo postane deo NATO-a. Pitanje odnosa sa Ukrajinom, Rusijom je pitanje koje prevazilazi nas i pripada našim saveznicima – naglasio je Murati.

Prema njegovim rečima, Kurti je došao na vlast jer je „odbijao sve procese“.

– Premijer Kurti je došao na vlast tako što je odbacio sve procese u kojima je (tzv.) Kosovo učestvovalo, a često su njegove kritike bile pravedne. Ipak, nikada nije dao predlog nekog rešenja. Bićemo pod ogromnim pritiskom u smislu dijaloga, implementacije asocijacije, a loša stvar u tome je kojim putem ćemo ići da rešimo probleme sa Srbijom i kako ćemo odgovoriti našim saveznicima, EU i SAD. Ovo su složena pitanja koja bi nas mogla koštati uvođenjem dugog statusa kvo – kazao je Murati.

On je podsetio da je Kurti bio jedan od najvećih protivnika fusnote, ali da u stvarnosti niko ko je kritikovao takvo predstavljanje tzv. Kosova nije rekao šta bi trebalo da se preduzme da se ta fusnota ukloni.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar