SUDIJA MARINKOVIĆ: Voker bestidno laže, sam zna da nije bilo masakra u Račku

SUDIJA Danica Marinković, koja je svojevremeno iznela dokaze o Račku i svedočila u Haškom tribunalu, kaže da bivši šef verifikacione misije OEBS-a i bivši američki diplomata Vilijam Voker bez stida priča o nečemu, a sam zna da nije bilo masakra u Račku nad nedužnim albanskim civilima.

СУДИЈА МАРИНКОВИЋ: Вокер бестидно лаже, сам зна да није било масакра у Рачку

Danica Marinković Foto N. Skenderija

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ona je rekla da su navodi Vokera „bezobrazluk, bestidno ponašanje, laž i prevara“. 

– Masakra nad nedužnim albanskim civilima nije bilo. Ja sam to dokazala i svedočila u Hagu. Račak je skinut sa optužnice, nije podignuta optužnica protiv bilo kog Srbina i nijedan Srbin nije oglašen krivim. I tužilac je odustao od Račka nakon mog svedočenja i svedočenja profesora Dobričanina i dokaza koje sam ja dostavila na sudu, a to su dokazi prikupljeni na licu mesta – rekla je Marinković.

Navela je da je sa članovima njene ekipe na osnovu prikupljenih dokaza, obdukcije i tone oružja koje su našli, dokazala da su u Račku bili teroristi, pripadnici terorističke bande i da su u antiterorističkoj akciji koju je sprovela legitimno, legalno i zakonito srpska policija poginuli teroristi. 

– Zaključak je da u Račku nije bilo masakra, da u Račku nisu stradali nedužni civili kako je lažno i bestidno predstavio Voker, koji je do sada trebalo da bude i optužen i osuđen, koji je pomagao teroriste da vrše zločine na prostoru Kosova i Metohije i prikrivao zločine. I to radi i dan danas – rekla je Marinković. 

Podsetila je da je prvi član Vokerovog tima u vreme kada su boravili na Kosovu, Amerikanka Norma Braun svojevremeno u intervjuu za jedan srpski medij, između ostalog, izjavila da je bila protiv bombardovanja SRJ. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Marinković je rekla da je Braun tada, između ostalog, rekla da se nije složila sa Vokerovim zaključkom o slučaju Račak koji je iskorišćen kao povod za intervenciju. 

– Voker je zanemeo kad je čuo da se ne slažem sa bombardovanje. Bombardovanje Srbije je bio prvi slučaj koji je unapred pripremljen i izveden pod izgovorom – rekla je Braun, a Marinković kaže da je Braun o tome govorila i u nemačkom dokumentarnom filmu „Sve je počelo sa jednom laži“.

– Braun je shvatila i to izjavila da se u Račku nije desio nikakav maskr, niti zločin nad civilnim stanovništvom kako je Voker predstavljao i to se Vokeru nije sviđalo. Voker i svi koji su bili tada u verifikacionoj misiji znali su istinu, jer su je videli na licu mesta i niko nije smeo to da pomene jer njima je cilj bio da se nađe razlog ili nekakav povod da se izvrši NATO agresija i bombardovanje -rekla je Marinković.

Marinković kaže i da je nedavno nemačka televizija ARD snimila reportažu „Istine i laži o Račku“, u kojoj se navodi da je „masakr“ izmišljen, a u kojoj je, navodi, citiran deo njene izjave da je Voker izneo laž o Račku. 

(Kosovo onlajn)

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

BONUS VIDEO – Ovde su Srbi proterali Turke, a Bugari porušili spomenik našim junacima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar