STRANCI PROTESTIMA DESTABILIZUJU SRBIJU: Istoričar Aleksandar Raković o blokadama i udaru na našu zemlju

ISTORIČAR Aleksandar Raković rekao je da je povod protesta Rio Tinto, ali da to nema veze sa stvarnim namerama onih koji žele da destabilizuju Srbiju.

СТРАНЦИ ПРОТЕСТИМА ДЕСТАБИЛИЗУЈУ СРБИЈУ: Историчар Александар Раковић о блокадама и удару на нашу земљу

Foto: Jutjub/BALKAN INFO – Zvanični kanal

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Dakle, suština je u tome da mi u ovom kratkom vremenskom okviru od samo nekoliko meseci svedočimo ozbiljnoj agresiji na srpski narod na čitavom našem prostoru. Stranačka i partijska pitanja ne mogu biti važnija od nacionalnog interesa srpskog naroda. Fokus pažnje izmestiće na neko vreme na Beograd i još neke sredine Republike Srbije, a umanjiti koncentraciju i kapacitet da se dolazi do rešenja oko nekih ključnih pitanja na KiM i bezbednosti našeg naroda. Simpatija Zapada za albanske integracije se neće menjati. Nije isključeno da Albanci ozbiljnije udare svojom policijskom silom na Srbe na severu KiM, kako bi pokušale da privuku reakciju Beograda i ja mislim da će u jednom momentu Beograd morati da reaguje tako kako je i predsednik Vučić najavio, a to je da zaštiti svoj narod – rekao je istoričar Raković.

On kaže da ovo nije nikakav ekološki ustanak, već je jedan realan problem koji se tiče ekologije iskorišćen da bi se destabilizovala vlast Republike Srbije.

– Znači, protesti se finansiraju iz inostranstva i prisustvo inostranog faktora u ovoj destabilizaciji je očit – rekao je dr Aleksandar Raković, i dodao:

– Dakle, ovim protestima rukovodi neko iz inostranstva, odnosno taj koji finansira i rukovodi protestima. LJudi koji su u delu organizacije u Republici Srbiji, naši sugrađani ne gospodare svojim potezima nego moraju da sprovode namere onih koji stoje iza toga da se destabilizuje Republika Srbija. Najveći deo ljudi, naših sugrađana, koji su danas na ulicama, nisu ni svesni da su zapravo učesnici u destabilizaciji Srbije, a da se napad za destabilizaciju pokriva navodnom brigom za ekološka pitanja. Među onima koji protestuju nema baš nijednog ekološkog aktiviste, ekoloških udruženja, niti drugih udruženja koja se tiču zaštite ljudi, životinja i slično, nego su to čisti politički protesti samo da bi se destabilizovala Republika Srbija.

(Jedinstvo)

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar