STO EVRA ZA MLADE OD 16 DO 29 GODINA: Skupština potvrdila predlog Vlade Srbije

POSLANICI Skupštine Srbije potvrdili su Predlog zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID–19, izazvane virusom SARS–COV–2.

СКУПШТИНА ПОТВРДИЛА ПРЕДЛОГ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Младима од 16 до 29 година по сто евра

NOVAC

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Prijave za pomoć podnosiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara.

Mali predstavio zakon o podršci mladima u Skupštini Srbije

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas poslanicima u Skupštini Srbije predlog zakona čijim će usvajanjem biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Prijava mladih za 100 evra

– Ono što je posebno važno, u ovom zakonu definišu se i kriterijumi i rokovi za isplatu ove pomoći. Prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara. Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona – rekao je Mali.

Na ovu pomoć ima pravo nešto više od milion mladih, a da bi svi oni i dobili novu podršku države moraju i da joj dostave ključna četiri podataka.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun – saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar