STABILIZACIJA VREMENA OD 9. DECEMBRA: Đorđe Đurić objavio detaljnu prognozu za period koji je pred nama, novo zahlađenje u ponedeljak (FOTO)

METEOROLOG Đorđe Đurić napravi je detaljenu vremensku prognozu za period do 9. decembra.

СТАБИЛИЗАЦИЈА ВРЕМЕНА ОД 9. ДЕЦЕМБРА: Ђорђе Ђурић објавио детаљну прогнозу за период који је пред нама, ново захлађење у понедељак (ФОТО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

On najavljuje da je, posle današnjih 18°C, pred nama veoma promenljivo vreme sa padavinama, uz česte temperaturne oslilacije i uz čestu kišu, pa zahlađenje i sneg.

U petak stiže privi talas zahlađenja, pa će u svim predelima Srbije da bude oblačno sa kišom, samo će na jugoistoku pre podne biti suvo. Tokom dana očekuje se pad temperature na 1 do 5°C, u Beogradu na 5°C, a kiša će u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne i centralne Srbije preći u sneg. Uz prodor hladnog front, zahlađenje će zahvatiti celu Srbiju do večeri, a kiša će i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg. Na planinama će se formirati snežni pokrivač, kao i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije.

Početkom sledeće sedmice ciklon iz centralne Evrope nastaviće put ka istoku Evrope, a u ponedeljak će preko našeg područja preći sekundarni ciklon dalje ka istoku i Crnom moru, pa se očekuje zahlađenje. Već u ponedeljak preko Srbije će u sklopu ovih ciklona preći hladni front, iza njega uslediće i prodor veoma hladne vazdušne mase, pa će maksimalna temperatura biti od 3°C na severozapadu do 9°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 5°C. U svim predelima biće oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar u skretanju na jak severozapadni. Kako će jutro biti najtopliji deo dana, tokom dana dalji pad temperature, a uveče će kiša i u nižim predelima na severu i zapadu preći u susnežicu i vlažan sneg.

U utorak oblačno i veoma hladno sa susnežicom i snegom, uz dalji prodor veoma hladne vazdušne mase sa severa. Samo će na istoku Srbije nešto toplije sa kišom. U planisnkim predelima očekuje se povećanje snežnog pokrivača, a u mnogim nižim predelima formiranje manjeg, ali on se i dalje neće previše formirati ili zadržati, zbog toga što podloga i dalje neće biti dovoljno hladna. U utorak bi sneg mogao doneti prvi manji snežni pokrivač ove sezone i Beogradu. Najmanje padavina biće na severu Vojvodine, gde će tokom dana biti i suvo. U sredu na severu Srbije i u Beogradu suvo i veoma hladno, u ostalim predelima još ponegde sa slabim snegom. Maksimalna temperatura biće tek koji stepen iznad 0°C.

Prema trenutnim prognozama od 9. decembra stabilizacija vremena i jačanje grebena na visini, pa se očekuje suvo vreme, uz postepeni porast temperatura.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO – Švajcarska pod snegom: Beli pokrivač na planinama

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar