SRPSKI NAROD JE KLJUČAN NA BALKANU! Orban održao maratonsku konferenciju: „Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba“

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je na današnjoj maratonskoj konferenciji za novinare govorio o važnosti Srba i Srbije za stabilnost Evrope.

СРПСКИ НАРОД ЈЕ КЉУЧАН НА БАЛКАНУ! Орбан одржао маратонску конференцију: Босна се не може стабилизовати без босанских Срба

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Balkan se ne može stabilizovati bez Srba i bez Bosne, a Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba. Srpski narod je ključan na Balkanu – rekao je Orban novinarima na konferenciji koja je trajala čak četiri sata.

Orban je govorio o svojim bliskim vezama sa Miloradom Dodikom, ali i o važnosti našeg regiona za Mađarsku, čija je južna granica udaljena 70 kilometara od granice BiH.

– Kada je počeo rat u Jugoslaviji, na desetine hiljada ljudi je prošlo kroz našu zemlju. Ako tamo dođe do sukoba, oni će se sljedećeg jutra pojaviti i u Mađarskoj – rekao je on.

Orban je govorio i o odbrani od korona virusa, ekonomskom rastu posle pandemije, kao i energetskoj krizi – ističući da bez korišćenja nuklearne energije nije moguća zaštita životne sredine.

Današnja konferencija nije prvi put da Orban zastupa interese Srbije pred Evropom, pre svega Briselom.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Tako je u julu ove godine objavio autorski tekst pod nazivom „O budućnosti Evropske unije“ gde je u sedam tačaka izneo sopstveni plan za „spas“ EU. Jedna od tih sedam tačaka je glasila „Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije“​

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron „Orion“ razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar