SRBIJA URADILA ODLIČAN POSAO: Ministar Lončar sa šefom tima za imunizaciju SZO doktorom Sidartom

MINISTAR Lončar sa šefom tima za imunizaciju Svetske zdravstvene organizacije doktorom Sidartom

СРБИЈА УРАДИЛА ОДЛИЧАН ПОСАО: Министар Лончар са шефом тима за имунизацију СЗО доктором Сидартом

Foto: Ministarstvo zdravlja

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Tom prilikom dr Sidarta je pohvalio aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju kontrole epidemije virusa korona u Srbiji, posebno istakavši proces imunizacije, koji je zahvaljujući velikom trudu zdravstvenih radnika izuzetno dobro sproveden i efikasno organizovan.

Foto: Ministarstvo zdravlja  

– Srbija je uradila odličan posao kada je u pitanju vakcinacija protiv kovida 19 i treba da se zahvalimo svima na naporima koji su do sada uloženi i zdravstvenim radnicima i donosiocima odluka na snažnom liderstvu i posvećenosti. Nedavna istraživanja SZO i ECDC-a pokazuju da je vakcinacija protiv kovida 19 do sada spasila skoro pola miliona života kada je reč o osobama starijim od 60 godina u 33 zemlje evropskog regiona SZO. SZO će nastaviti da podržava Srbiju u naporima da spase što više života vakcinacijom koja je dostupna svima, ali i kroz dalju promociju javnozdravstvenih mera – istakao je dr Sidarta.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar naglasio je da je dolazak dr Sidarte u našu zemlju još jedna potvrda da je Srbija procesu imunizacije pristupila maksimalno odgovorno i odlučno, jer je imunizacija jedini način da se virus stavi pod kontrolu i savlada.

– Zahvalni smo direktoru SZO za Evropu dr Klugeu što je ispunio svoje obećanje i u našu zemlju poslao tim stručnjaka za imunizaciju, predvođen dr Sidartom. Želimo da razmenimo iskustva i primere iz uspešne prakse drugih zemalja primenimo u Srbiji, kako bismo dodatno podigli obuhvat vakcinisanih građana naše zemlje. Činjenica je da ne postoji drugi način da se ovaj opaki i nepredvidljivi virus savlada, a iskustvo dr Sidarte će nam u tom cilju biti dragoceno – istako je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar