SNAŽNA PODRŠKA SRBIJI IZ KONGRESA: Svečana večera u Vašingtonu, jaka politička poruka našoj zemlji

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić organizovao je sinoć svečanu večeru u Vašintonu za više istaknutih članova Kongresa sa kojeg su poslate snažne političke poruke našoj zemlji.

СНАЖНА ПОДРШКА СРБИЈИ ИЗ КОНГРЕСА: Свечана вечера у Вашингтону, јака политичка порука нашој земљи

Foto: Tviter/Marko Đurić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Svečanoj večeri u Vašingtonu, upriličenoj u čast prijateljstva i savezništva naših dveju zemalja, prisustvovalo je 14 visoko rangiranih predstavnika američkog Kongresa, među kojima su bili članovi Komiteta za spoljne poslove, Vojnog komiteta, kao i Bezbednosnog komiteta u Predstavničkom domu, saopštila je ambasada Srbije u SAD.

Na skupu, koji je okupio najveći broj kongresmena i članova Srpskog kokusa u poslednjih nekoliko decenija, Đurić je iskazao zahvalnost okupljenima na pismu podrške Srbiji i značaju koji pridaju daljem unapređenju odnosa sa našom zemljom na svim nivoima.

– Večeras ste svojim dolaskom poslali poruke prijateljstva, poštovanja i podrške Srbiji, poruke uvažavanja rezultata Srbije u poslednjih nekoliko godina i poruke afirmacije puta kojim Srbija korača kao pouzdani partner i stožer stabilnosti u regionu – ocenio je Đurić.

Foto: Tviter/Marko Đurić

Ambasador Đurić je izrazio zadovoljstvo rastom interesovanja za Srbiju koje se ogleda i u povećanju broja članova našeg Kokusa, dodavši da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim angažovanjem i komunikacijom sa predstavnicima obeju stranaka na Kapitol hilu.

– Zajedničkim snagama iz dana u dan potvrđujemo značaj viševekovnih odnosa Srbije i SAD, i naše obostrane težnje da nastavimo da podižemo nivoe saradnje i gradimo nove staze starog prijateljstva naših dvaju naroda i u narednih 140 godina – rekao je tom prilikom Đurić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pored Majkla Mekola, kopredsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora, prisutnima se obratila i Klaudija Teni, kongresmenka iz NJujorka, koja će uskoro zvanično preuzeti kopredsedavanje Srpskim kokusom u Kongresu.

Ovaj događaj deo je niza ovogodišnjih aktivnosti kojima se obeležava veliki jubilej – 140 godina bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Održan na prestižnoj lokaciji u Vašingtonu, istovremeno je predstavljao i priliku za promociju najboljih specijaliteta srpske nacionalne kuhinje, koje su ovim povodom odabrali i pripremili profesionalni kuvari i somelijeri iz naše zemlje koji žive i rade u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar