SMENA NA ČELU KBS JE NOVA PRETNJA ZA REGION Ministar Stefanović

MINISTAR odbrane Srbije Nebojša Stefanović povodom odluke vlasti u Prištini, o smeni dosadašnjeg komandanta KBS Rahmana Rame i imenovanja Baškima Jašarija za njegovog naslednika je naveo da „ne očekuje bilo kakva kadrovska rešenja koje će napraviti suštinsku promenu politike koju vode prištinske institucije“.

СМЕНА НА ЧЕЛУ КБС ЈЕ НОВА ПРЕТЊА ЗА РЕГИОН Министар Стефановић - Све што су урадили указује на то да не мисле добро Србима

Nebojša Stefanović / Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Kako je Stefanović rekao, „sve ono što su pokazali i u prethodnim godinama, a naročito u poslednjih dvanaest meseci, ukazuje na to da niti misle dobro, pre svega Srbima na Kosovu i Metohiji, ali uopšte ni stabilnosti i bezbednosti čitavog regiona“.

– Pre svega, na osnovu Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, ne postoji mogućnost formiranja bilo kakve takozvane „kosovske vojske“, niti su to legitimni, niti na bilo koji zakonom zasnovanim načinom izabrani organi, niti institucije. To je ono što je važno da znaju i naši međunarodni partneri. Dakle, bez obzira da li na bilo koji način učestvuju u radu prištinskih institucija ili ih podržavaju, moraju da znaju da to mora da se radi na zakonit način, u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija – rekao je Stefanović koji je danas prisustvovao zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice od osnivanja državne Ergele „Karađorđevo“.

Ministar odbrane Srbije ističe da zato i kadrovska rešenja prištinskih organa, pogotovo vezana za takozvanu „vojsku“ i njihove institucije, ne smatra da su značajna, jer ne očekuje da će voditi bilo kakvu drugačiju politiku od one kakvu su vodili do sada.

– Nažalost, to je upozorenje da su Srbi ugroženi i da besmislene, opasne i avanturističke akcije sa oružjem u prethodnih nekoliko meseci prete da destabilizuju čitav Balkan. To govori nažalost dosta toga i o neozbiljnosti i, naravno, lošoj nameri koje prištinske institucije imaju prema severu Kosova, prema Srbima, ali čini mi se i prema životu svih ljudi koji žive na teritoriji naše južne pokrajine – rekao je Stefanović. 

(Kosovo onlajn)

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar