SINIŠA MALI: Potvrđena ocena kreditnog rejtinga Srbije

ZAHVALJUJUĆI snažnom ekonomskom rastu, agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard and Poor’s, u izveštaju koji je objavljen večeras, popravila je izglede za dalje povećanje kreditnog rejtinga sa stabilnih na pozitivne i potvrdila ocenu kreditnog rejtinga Republike Srbije na nivou „BB+“, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

СИНИША МАЛИ: Потврђена оцена кредитног рејтинга Србије

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

-. Agencija ističe da će se u narednih godinu dana stvoriti objektivni uslovi za povećanje kreditnog rejtinga na investicioni nivo ukoliko se nadmaše projektovana očekivanja priliva od stranih direktnih investicija, stope rasta i učešća javnog duga u bruto domaćem proizvodu.

Strukturna poboljšanja privrede podržana merama ekonomske politike dala su rezultate već u prvoj polovini 2021. godine. To je jedan od glavnih razloga revizije očekivanog rasta bruto domaćeg proizvoda u 2021. godini na 7%, dok se u 2022. godini projektuje rast od preko 4%. Kao osnovne pokretače rasta Agencija navodi javne investicije i privatnu potrošnju – naveo je ministar na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar