ŠEŠELJ O HRVATSKIM PLANOVIMA: Lider radikala o ideji Zagreba o iskrcavanju

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj kaže da je povampirenje ustaštva u Hrvatskoj očekivano.

ШЕШЕЉ О ХРВАТСКИМ ПЛАНОВИМА: Лидер радикала о идеји Загреба о искрцавању

Foto: TV Pink printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Žale se neki kako je ustaštvo u Hrvatskoj opet uzelo maha. Što se žalite? Šta ste drugo očekivali? To je sasvim prirodno stanje – rekao je Vojislav Šešelj za jutarnji program TV Pink.

Lider radikala kaže da Srbi ne treba da idu u Hrvatsku na letovanje, ako nemaju imovinu u toj zemlji, pa idu da obiđu dedovinu ili porodicu, da odu na sahranu, venčanje…

– Što bismo išli tamo na letovanje? Zar Srbija nema dovoljno lepih planina, reka, sela? Šta će nam more pored Srebrnog jezera? – pitao je Šešelj.

Predsednik SRS kaže da je Hrvatska, otkako je Srbija kupila kvalitetno naoružanje,  odustala od plana da se iskrca na levoj obali Dunava i da zauzme 10.000 hektara na koje pretenduje.

Ustaštvo u Hrvatskoj

Nakon što je Austrija trajno zabranila komemoraciju u Blajburgu, intenzivno se rade pripreme da se naredne godine skup održi u Udbini.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

U tom ličkom mestu, gde su nekada u većini živeli Srbi, a danas ih je tek neznatno više od Hrvata, komemoracija za ustaše održavala bi se ispred katoličke crkve, a prostor je dovoljno veliki da primi sve one koji su godinama dolazili u Blajburg.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odlikovao je za „izuzetan doprinos nezavisnosti i celovitosti Republike Hrvatske“, kao i za izgradnju i napredak hrvatske države učesnike „Hrvatskog proleća“, odnosno MASPOK-a. „Hrvatsko proleće“ jedan je od naziva za politički pokret koji je početkom sedamdesetih imao za cilj veću autonomiju i unutrašnji centralizam tadašnje SFR Hrvatske u SFRJ. U proleće 1971. tražili su transformaciju SFRJ u konfederaciju, odnosno da Hrvatska ima svoju vojsku i postane samostalna članica Ujedinjenih nacija.

Obnova ustaškog groblja

Na zagrebačkom groblju Mirogoj biće obnovljeno memorijalno ustaško groblje, na kome su sahranjeni i domobrani, odlučio je Odbor za ratne veterane Hrvatskog Sabora, na predlog tri ustaška udruženja.

Tako će se, jedni pored drugih, naći kosti gotovo 900 srpske dece ubijene na Kozari i njihove ubice. Nevine žrtve i njihovi dželati. Za ovu skandaloznu, zastrašujuću odluku glasali su svi članovi Odbora iz HDZ-a, predstavnik Socijaldemokratske partije bio je, navodno, sprečen da dođe, a protiv je glasala samo Katarina Peović iz levo orijentisane „Radničke fronte“.

Na njen predlog iz zaključka je, kaže, makar sklonjen izraz „hrvatska vojska“, kojim se ustaše i domobrani pretvaraju u formaciju koja nije bila kolaboracionistička, a šta će pisati na spomenicima, može samo da se pretpostavi.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

U obrazloženju odluke o uređenju groblja na čak 3.700 metara kvadratnih, na šta će biti potrošeno 300 hiljada evra, stoji da je NDH izraz vekovne težnje hrvatskog naroda, čak se i citira Franjo Tuđman, koji je, podseća Peovićeva, i dao povod za reviziju istorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar