SEĆANJE NA SAVEZNIŠTVO: Selaković u poseti Francuskoj

ŠEF srpske diplomatije Nikola Selaković, položio je u petak venac pred spomenikom kraljevima Petru Prvom Oslobodiocu i Aleksandru Prvom Ujedinitelju u Parizu.

СЕЋАЊЕ НА САВЕЗНИШТВО: Селаковић у посети Француској

Nikola Selaković polaže cveće

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Svaki Srbin, kada dođe u Pariz, pored toga što će posetiti Luvr i Trijumfalnu kapiju, treba da dođe ovde, u 16. arondisman, i da poseti ovaj spomenik na kome su prikazani veliki viteški kraljevi Petar i Aleksandar Karađorđević – istakao je ministar.

Selaković je rekao da Srbija sećanje na savezništvo sa Francuskom čuva Spomenikom zahvalnosti Francuskoj koji je nedavno obnovljen i čijem su ponovnom otkrivanju prisustvali predsednici Francuske i Srbije Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, a da Francuzi to sećanje čuvaju ovim spomenikom.

– Nema mnogo naroda koji u Parizu na ovakvim mestima imaju ovakve spomenike. Francuska je za nas imala, i uvek će imati posebno mesto – istakao je šef srpske diplomatije.

Nikola Selaković je u petak obišao i grob Kraljice Natalije Obrenović u mestu Lardi u godini kada se navršava osam decenija od njene smrti. Takođe, u Rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu razgovarao je sa predstavnicima srpske dijaspore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar