SARADNJA SRBIJE I KARIPSKIH ZEMALJA: Đurić s generalnom sekretarkom Karipske zajednice i tržišta

U DANAŠNJEM razgovoru sa Karlom Barnet, generalnom sekretarkom Karipske zajednice i zajedničkog tržišta KARIKOM ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izneo je opredeljenost naše zemlje za iznalaženje novih modaliteta ekonomske i obrazovne saradnje sa Karipskim regionom.

САРАДЊА СРБИЈЕ И КАРИПСКИХ ЗЕМАЉА: Ђурић с генералном секретарком Карипске заједнице и тржишта

Foto: Tviter

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Prilikom predaje akreditivnih pisama, čime je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije pri KARIKOM, Đurić je istakao značaj koji odnosi sa državama Kariba i Latinske Amerike imaju u spoljnoj politici naše zemlje u bilateralnom i u multilateralnom kontekstu.

Govorio je i o istorijskoj povezanosti, saradnji i razumevanju po suštinskim pitanjima od opšteg međunarodnog interesa, ljudskih prava i globalne bezbednosti.

-Srbija prepoznaje poziciju Karipske zajednice kao jedne od vodećih regionalnih platformi za predstavljanje mogućnosti privrednog i akademskog povezivanja, ali i promovisanje vrednosti i principa međunarodnog prava, ukazao je Đurić.

Preneo je poruke prijateljstva i saradnje sa karipskim narodima, te dodao da će naša zemlja nastaviti da aktivno učestvuje u svim aktivnostima koje doprinose jačanju regionalne i međunarodne uloge KARIKOM.

Pored Karipske zajednice, Srbija ostvaruje saradnju sa državama Zapadne hemisfere i kroz Asocijaciju karipskih država i Organizaciju američkih država.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar