SAHRANA MRKONJIĆA U ČETVRTAK: Komemoracija istog dana u Skupštini Srbije

U ČETVRTAK će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine i lider SPS-a Ivica Dačić, i naveo je da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

САХРАНА МРКОЊИЋА У ЧЕТВРТАК: Комеморација истог дана у Скупштини Србије

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Prema Dačićevim rečima, na komemoraciji u parlamentu najverovatnije će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naveo je da će danas u 11 časova u sedištu Socijalističke partije Srbije na Studentskom trgu biti otvorena knjiga žalosti, a da će isto biti urađeno i po opštinskim i okružnim odborima ove strane po Srbiji.

Dačić je rekao da je Mrkonjić bio takvog duha da niko od njegovih saradnika i prijatelja nije ni imao predstavu da je on toliko bolestan.

Evocirajući uspomene na svog partijskog druga istakao je da je Mrkonjić bio šmeker, džentlmen, da je bio veoma radan, posvećen projektima i da mu je struka uvek bila ispred politike, pa je sebe predstavljao kao inženjera, a ne političara.

– Bio je od poslednjih političara iz stare garde, zbližavao je ljude, a nije ih razdvajao. Bio je omiljen kod sportskih i kulturnih radnika – rekao je Dačić gostujući na TV Pink i dodao da je Mrkonjić bio od onih ljudi koji su voleli da pomažu drugima, a pomagao je i onima koje nije ni poznavao.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Naveo je da se prema saradnicima u stranci lepo ophodio, oslovljavao ih sa „sine“ i „ćero“ i, kako je rekao, bio im je politički otac.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar