RUSIJA RUŠI SNOVE LAŽNE DRŽAVE: Zahtev Prištine da Srbija prizna tzv. Kosovo je glupost!

AMBASADOR Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da mogućnost rešenja pitanja Kosova postoji samo na liniji dijaloga i naglasio da u tom cilju i lično insitira da EU učini što veći pritisak na Prištinu da se ispune obaveze preuzete iz sporazuma koje je potpisan u Briselu, posebno o Zajednici srpskih opština.

РУСИЈА РУШИ СНОВЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Захтев Приштине да Србија призна тзв. Косово је глупост!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Ako želja postoji da dođe do napretka, neophodne su pre svega realizacija dogovora i fokus na konkretna pitanja bez preuranjenih razmišljanja štetnog po konačno rešenje sporazuma, da ne govorimo o tome da Priština traži nezavisnost, jer svaki čovek koji zna realnost, zna da je to nemoguće – rekao je Bocan-Harčenko na on lajn predavanju „Rusko-srpsko strateško partnerstvo i situacija na Balkanu“.

On je istovremeno saradnju sa Srbijom ocenio kao više nego zadovoljavajuću, uz želju Moskve da ona bude još intenzivnija.

Ambasador je rekao da je Mosova veoma zabrinuta u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, a ponovio je i stav koji je više puta vec prezentovan, a koji se odnosi na događaje na severu poslednjih nekoliko meseci.

– Smatramo da eskalacija postoji, međunarodno prisustvo na Kosovu (i Metohiji) mora da postane aktivnije, moraju da se poštuju dokumetna i načela usvojena u organizacijama UN, kao i svim ostalim – rekao je Bocan-Harčenko i naglasio da je važan i njihov izbalansiran i uravnotežen odnos.

Prema njegovim rečima, povezivanje ZSO i konačnog rešavanja statusa Kosova i Metohije, odnosno priznanja je „glupost koja je nemoguća i štetna što se tiče Zajednice“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Sporazum je potpisan i što je potpisano neophodno je da se realizuje i sprovodi u delo, rekao je ambasador i naglasio da će u suprotnom izostati poverenje i u Prištinu i u EU koja je posrednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar