„RESTRIKCIJA STRUJE NEĆE BITI“ Brnabićeva: Energetski sistem se polako podiže, najgore je prošlo

RESTRIKCIJA struje u Srbiji neće biti, energetski sistem se polako podiže i najgore je prošlo, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

РЕСТРИКЦИЈА СТРУЈЕ НЕЋЕ БИТИ Брнабићева: Енергетски систем се полако подиже, најгоре је прошло

Foto: Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Brnabićeva je to rekla novinarima posle puštanja u rad platforme „eKonsultacije“.

Naglasila je da bi bezbednosne službe trebalo da provere sve što se desilo proteklog vikenda i istakla da je neverovatan toliki stepen neodgovornosti i nekompetentnosti u EPS-u.

– Neverovatno je da ispadne šest blokova. Morali su da postoje kontrolni mehanizmi – rekla je Brnabićeva i dodala da je u ovom trenutku važno da se podignu svi blokovi, pojača otkopavanje uglja i uvoz smanji na minumum.

Na pitanje da li je smenom četiri direktora EPS-a stavljena tačka na utvrđivanje odgovornosti, ona je rekla da nismo imali restrikcije nijedan dan i podsetila da su u februaru 2012. bile restrikcije za privredu, koja je zbog toga izgubila stotine miliona evra.

– Nije imao ko tada da pozove na odgovornost, jer nije bilo medija koji su smeli da postave pitanje koje se nije sviđalo vladajućoj garnituri, a danas imamo brojne medije koji pitaju da li je smena direktora dovoljna – navela je Brnabićeva.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Kako kaže, to pokazuje koliko se Srbija promenila i koliko je veća demokratičnost u društvu.

– Ne znam da li je ovo (smene u EPS-u) kraj te priče, videćemo, ali ćemo još dugo pričati o tome i odgovornosti zašto se to desilo.

Na pitanje da li su validne odluke v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića, s obzirom na njegov v. d. status, Brnabićeva je rekla da su v. d. funkcije problem u javnoj upravi na šta je, kako kaže, ukazivala i EU, ali da se taj problem polako rešava.

Na pitanje „kakva je sudbina Grčića“, premijerka je kazala da se o tome ne priča u medijima.

– Nismo ovde da pričamo o sudbini Grčića, videćemo. On razume kolika je njegova odgovornost – rekla je ona i dodala da 2012. nije postojala svest o odgovornosti.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar