REŠAVANJE VELIKOG BROJA SPOROVA: Udruženje banaka Srbije sa delegacijom Advokatske komore Srbije

UDRUŽENJE banaka Srbije, na zahtev Advokatske komore Srbije, 28. decembra primilo je njihovu delegaciju koja je predstavila svoje predloge za rešavanje velikog broja sporova za poništaj odredbe o naknadama za bankarske usluge u ugovorima o kreditu.

РЕШАВАЊЕ ВЕЛИКОГ БРОЈА СПОРОВА: Удружење банака Србије са делегацијом Адвокатске коморе Србије

Foto Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Bankarski sektor je i ovaj put pokazao spremnost na razmenu mišljenja, koliko god da su ta mišljenja međusobno udaljena, u cilju rešavanja problema na koji UBS ukazuje poslednjih godina. Zbog raznih medijskih napisa i interpretacija ističemo da se nije radilo o započinjanju bilo kakvih pregovora – saopšteno je iz Udruženja banaka Srbije.

– Podsećamo da su, nakon dopune stava Vrhovnog kasacionog suda, sve banke pozvale građane da se odreknu podnetih tužbenih zahteva do 31. decembra ove godine, kao i da će se u tim slučajevima banke odreći prava na naplatu svojih troškova. Ističemo da su banke spremne da razmotre i zahteve koji stignu i nakon tog datuma, a sve u cilju rešavanja problema sa kojim se sistem suočava. Kao i do sada, UBS će ostati otvoren za razmenu mišljenja, uz poštovanje vladavine prava – zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar