REKORDNA GODINA: Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra

POD rukovodstvom generalnog direktora Vladimira Lučića u proteklih godinu dana Telekom Srbija beleži prihod od 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra, što je duplo više nego prošle godine.

РЕКОРДНА ГОДИНА: Приход Телекома Србија 1,2 милијарде евра, а профит већи од 100 милиона евра

Vladimir Lučić, Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

To je rezultat koji je Lučić uspeo da postigne za samo godinu dana upravljanja Telekomom Srbija, koji je postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu.

Pored nastavljene ekspanzije u regionu širenjem na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama: EIB-om, koji je zvanična banka EU, zatim Vodafonom, Blumbergom, Euronjuzom, Premijer ligom.

Svi ovi ugovori predstavljaju krunu uspeha Telekoma Srbije i svojevrsni su trijumf novog rukovodstva sa Vladimirom Lučićem na čelu.

Pritom, Telekomov “MTS” je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom na teritoriji Srbije.

Telekom Srbija je sa 820 miliona evra prihoda u 2020. postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, i to po podacima našoj zemlji nimalo naklonjenih hrvatskih medija.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

A ove godine je došlo do dodatnog značajnog rasta i broja korisnika i prihoda i profita. Sada, na nivou cele Grupe, srpski Telekom ima 1,5 miliona korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

Na sve ovo, Telekom Srbija je ove godine akcionarima isplatio ukupno 4,16 milijardi dinara dividendi, a predviđa se da će naredne godine iznos biti duplo veći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar