„RAČAK JESTE IZMIŠLJOTINA!“ Goran Petronijević o poništenoj presudi Ivanu Todosićeviću

ODLUKA „Vrhovnog suda“ takozvanog Kosova, koji je vratio slučaj bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića na ponovno suđenje, predstavlja pokušaj da se taj postupak uvede u tok zakonitosti, izjavio je advokat Goran Petronijević.

РАЧАК ЈЕСТЕ ИЗМИШЉОТИНА! Горан Петронијевић о поништеној пресуди Ивану Тодосићевићу

Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Podsećamo, Ivana Todosijevića je „Osnovni sud“ u Prištini osudio na dve godine zatvora jer je izjavio da je povod za NATO agresiju bila „takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak“.

Danas je „Vrhovni sud“ usvojio zahtev branioca za zaštitu zakonitosti, poništio presudu Osnovnog suda u Prištini, kao i presudu „Apelacionog suda“ i vratio predmet prvostepenom „sudu“ na ponovno suđenje.

Petronijević objašnjava da činjenica da je usvojen zahtev za zaštitu zakonitosti govori u prilog tome da je zakon bio povređen na štetu okrivljenog.

– Ne znam detalje, ali ne bih bio optimista u ponovljenom postupku. To će trajati još najmanje šest meseci do godinu dana, koliko je neophodno za okončanje prvostepenog i drugostepenog postupka – naglasio je advokat. 

On je ranije izjavio da, materijalno-pravno gledano, to što je Todosijević rekao o Račku apsolutna istina. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– „Račak“ jeste izmišotljina. To potvrđuju i stavovi Haškog  tužilaštva i Haškog tribunal jer je Račak „izbačen“ kao događaj o kome se bilo šta sudi – kaže Petronijević i navodi da je opšte prihvaćen stav da je „Račak“ bio događaj koji je i lažno prikazan u medijima i javnosti, a koji je trebalo da posluži isključivo za donošenje odluke o početku bombardovanja SRJ. 

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU – Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar