PRIZNANJE UNIVERZITETA U SARAJEVU: Doktor Đerlek u ime Ministarstva zdravlja primio nagradu za mir i progres

DOKTOR Mirsad Đerlek, državni sekretar primio je u ime Ministarstva zdravlja Srbije danas u Sarajevu Nagradu za mir i progres Univerziteta u Sarajevu za pomoć u borbi protiv pandemije kovida 19 koju je Srbija nesebično učinila poklanjanjem vakcina i omugaćavanjem vakcinacije za studente i zaposlene u sarajvskom univerzitetu, ali ii sve građane BiH.

ПРИЗНАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ: Доктор Ђерлек у име Министарства здравља примио награду за мир и прогрес

Foto: Privatna arhiva

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj je naglasio da je današnja svečanost prilika i privilegija da zajedno proslavimo i obiležimo delo solidarnosti i humanizma, što je od izuzetnog značaja u ovom trenutku kada, nažalost, gotovo svakodnevno, i globalno i lokalno, svedočimo ljudskom delovanju kojem nedostaju ovi temeljni civilizacijski principi.

– Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o dodeli univerzitetskog priznanja Nagrada za mir i progres predstavlja izraz našeg priznanja i zahvalnosti na nesebičnoj podršci i trudu koji je uložen u provođenje zdravstvenog programa koji je omogućio vakcinisanje uposlenika i studenata Univerziteta u Sarajevu. Za više od 75% vakcinisanih uposlenika Univerziteta omogućen je, nakon dužeg vremenskog perioda, povratak radu sa studentima u učionici. Program vakcinisanja proveden je u direktnoj saradnji Univerziteta u Sarajevu sa dobitnicima Nagrade za mir i progres, ali naša zahvalnost, naravno, prelazi okvire nagrađenih institucija i pojedinaca i odnosi se na sve institucije i lokalne zajednice širom Srbije, a naročito zdravstvene radnike, koje su pružile gostoprimstvo i omogućile vakcinaciju za sve punoletne građane i građanke Bosne i Hercegovine – istakao je rektor Škrijelj, a saopštio Univerzitet u Sarajevu.

Dr Mirsad Đerlek uputio je reči zahvalnosti Univerzitetu u Sarajevu i rektoru Škrijelju na priznanju koje je dodeljeno Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

– To je dobar gest koji pokazuje da takvi gestovi približavaju ljude i evo danas smo se tim povodom i okupili u Sarajevu i razmenili mišljenja. S obzirom da se sve zemlje u regionu, Evropi i svetu bore protiv koronavirusa već 20 meseci i da svi trpimo teške gubitke, bojim se da će ovo trajati još dugo i da će nam trebati još ovakvih sastanaka kako bi se vratili normalnom životu – kazao je dr Đerlek i naglasio da je solidarnost nešto što je izuzetno bitno u ovako teškom trenutku.

Dr Đerlek je rekao da je Srbija uspela da nabavi dovoljno vakcina što je omogućilo da pomognu svojim komšijama.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– Samo zajedno i velikom upornošcu možemo pobediti koronavirus i konačno se vratiti normalnom životu. Ipak je ovo iscrpljujuća borba i pohvalio bih, pre svega zdravstvene radnike cele regije koji su heroji ove borbe – porucio je dr Đerlek i dodao da je optimističan i uveren u pobedu protiv pandemije.

Odluku o dodeli univerzitetskih priznanja doneo je Senat Univerziteta u Sarajevu jednoglasno na 43. redovnoj sednici 24. novembra 2021, a rektor prof. dr Škrijelj uručio je Nagradu za mir i progres sledećim institucijama i pojedincima:

– Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, u čije ime je nagradu preuzeo državni sekretar Ministarstva dr Mirsad Đerlek

– Gradu Novom Pazaru, u čije ime je nagradu preuzeo gradonačelnik Nihat Biševac

– Zavodu za javno zdravlje Novi Pazar, u čije ime je nagradu preuzeo direktor dr Šefadil Spahić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

– Dr Aneli Halilović Šemsović, predsednici Skupštine Grada Novi Pazar

– Dr Šefadilu Spahiću, direktoru Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar