PREMINULA NAKON OTKAZA U FABRICI: Tragedija bivše radnice kompanije „Vali“

MARIJA Stakić (43), majka troje dece, koja je nakon 15 godina radnog staža nedavno proglašena za tehnološki višak i dobila otkaz u pogonu italijanske firme „Vali“ u Loznici, umrla je od posledica moždanog udara, izazvanog visokim krvnim pritiskom.

ПРЕМИНУЛА НАКОН ОТКАЗА У ФАБРИЦИ: Трагедија бивше раднице компаније Вали

Foto Privatna arhiva

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Otkaz je mojoj supruzi veoma teško pao, mnogo je zbog toga patila, pogotovo što su nju i njene kolege koji su otpušteni kao tehnološki višak bez ikakvog osnova proglasili za neradnike. Moja supruga bila je vredna i savesna na poslu, iako su uslovi rada veoma teški. Nije mogla da izdrži nepravdu koja je zadesila, uveče je legla na počinak i više se nije probudila, a da li je otkaz doprineo njenoj smrti, to ništa neće promeniti – kaže Dejan Stakić, koji je danas sahranio suprugu Mariju, na seoskom groblju u Lipničkom Šoru.

U sindikatu „Sloga“ poslodavca smatraju odgovornim za njenu smrt i dodaju da njoj niko iz firme nije verovao da ima zdravstvenih problema.

U pogonima za proizvodnju čarapa i donjeg veša firme „Vali“ ukupno je 138 radnika proglašeno tehnološkim viškom – 77 u Valjevu i 61 u Loznici.

Rukovodstvo „Valija“ veruje da više neće biti otpuštanja, koja su, ističu, usledila zbog negativnih kretanja na tržištu Rusije i pandemije.

– Kriterijumi za formiranje liste viška zaposlenih napravljeni su u skladu sa zakonom, na osnovu objektivnog parametra – šestomesečnog radnog učinka – kaže Radomir Vukajlović, zamenik direktora „Valija“. – Izuzeti su svi koji ne mogu da budu proglašeni za tehnološki višak.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar