PREMIJERKA ZAHVALILA PREDSEDNIKU VUČIĆU: Brnabić zadovoljna zbog potpisivanja Zakona o referendumu

PREMIJERKA Ana Brnabić zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je potpisao Zakon o referendumu od čega, kako je rekla, zavisi dalja brzina evropskih integracija.

ПРЕМИЈЕРКА ЗАХВАЛИЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Брнабић задовољна због потписивања Закона о референдуму - Коначно смо га сукладили са Уставом

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Brnabić je u Skupštini Srbije, gde se raspravlja o predlozima zaključka u vezi sa Izveštajem Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu, podsetila one koji protestuju da je promena Zakona o referendumu bila ustavna obaveza.

Ona je objasnila da Ustav iz 2006. godine ukida „prag“, odnosno obavezu da je za uspeh referenduma potrebno da glasa većina od upisanih u birački spisak.

– Od 2006. godine je na snazi bio neustavan Zakon o referendumu iz 1994. godine. Mi smo menjali Zakon o referendumu da ga konačno uskladimo sa Ustavom iz 2006. godine – rekla je Brnabić.

Ona je navela da nije pitanje da li se njoj sviđa ili ne Ustav iz 2006. godine.

– Kada protestujete onda protestujte protiv tog Ustava iz 2006. godine. Ne možete protestovati i tražiti nešto što je neustavno – poručila je premijerka.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar