Predstavljena koalicija „Moramo“ – lideri poručuju da će promovisati zelene i leve vrednosti

Lider građanske platforme AKCIJA i Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da su se okupili oko istih vrednosti, sa idejom da se na izborima pobedi, kako kaže, loša vlast, a od Srbije načini mesto koje će biti dobro mesto za život.

Objašnjavajući naziv koalicije „Moramo“, Zelenović kaže da je to najčešća reč koju su čuli gde god da su bili, a koju koriste borci za ljudska prava i životnu sredinu.

„Moramo da uhvatimo korak sa EU i Zapadom, moramo da im se priključimo ili ćemo ostati mesto za prljave tehnologije, jeftinu radnu snagu, kolonija“, rekao je Zelenović i dodao da je potrebno napraviti dogovore kako se na održiv način, bez štete po okolinu, proizvodi struja, ljudi greju.

U tom smislu navodi da je potrebno 24 milijarde evra da se izoluju sve kuće i stanovi u Srbiji i dodaje da je potrebno napraviti u svakom mestu po jedan prečistač otpadne vode. Ocenio je da su gradovima potrebna pluća, a selu partneri i obećao da bi svakom poljoprivrednom domaćinstvu, ukoliko bi bili na vlasti, davali 200 evra po hektaru i naftu upola cene.

Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je u koaliciji sa Zelenovićem jer je pristojan čovek.

Poručio je da vlast mora da se menja i dodao da su osmislili kako će to da rade. „Bićemo svuda gde se ljudima otima vazduh, voda, zemlja“, rekao je Jovanović.

I predstavnik Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović najavio je ciljeve koalicije počinjući sa „Moramo“.

„Moramo postići više, zaštititi naše gradove, uništiti loše projekte. Taj naš osećaj deli sve više sugrađana, zabrinuti su zbog kvaliteta vazduha, vode i zemlje. Imamo rešenja, znanja i volje da i unutar institucija promenimo stvari“, rekao je Veselinović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar