PRED SRBIJOM SU ČETIRI IZAZOVA: Predsednik za „Novosti“ otkrio šta nas čeka u narednoj godini na svim najvažnijim poljima

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za „Večernje novosti“ govorio je o tome šta Srbiju očekuje u 2022. godini, šta mu u političkom smislu unosi nemir, i ko su glavni generatori pritisaka na našu zemlju. Otkrio je ko izaziva antisrpsku histeriju u regionu i odgovorio na optužbe da je spreman da prizna Kosovo. Za „Novosti“ je ispričao i kada planira da napusti čelo Srpske napredne stranke koju je doveo na tron najjače partije u zemlji.

ПРЕД СРБИЈОМ СУ ЧЕТИРИ ИЗАЗОВА: Председник за Новости открио шта нас чека у наредној години на свим најважнијим пољима

Foto Dragan Milovanović

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je govorio i o najvažnijim izazovima koji će se naći pred Srbijom u 2022. godini. 

* Koliko ekonomske planove mogu da poremete izazovi koji slede upravo oko onoga što ste rekli da vam unosi nemir – Kosova, Srpske, ali i energetske krize?

– Prvi izazov koji nas čeka u narednoj godini je očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg ne možemo da zadržimo postignute ekonomske rezultate i napredujemo. Drugi je energetika. Preživećemo mi zimu bez problema, ali moramo da odlučimo šta ćemo da radimo u budućnosti, i to na racionalnim osnovama. Treća stvar je da moramo da počnemo da vodimo računa o hrani i vodi, to je novi izazov kojim ćemo kao država morati ozbiljno da se bavimo, jer će u budućnosti očigledno hrana biti izvor moći. Četvrti izazov je očuvanja našeg zdravstvenog sistema i hoćemo li moći da unapređujemo zdravlje ljudi.

Ceo novogodišnji intervju možete pročitati u trobroju našeg dnevnog lista koji se nalazi u prodaji od petka, 31. decembra.

Foto: Novosti

Razgovor predsednika Srbije sa glavnim i odgovornim urednikom „Novosti“ Miloradom Vučelićem, zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem i novinarkom Političke rubrike Danijelom Milinković, moći ćete da pogledate i na video platformi „Novosti“. Video intervju biće objavljen u subotu, 1.januara 2022. u 10 časova.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar