PRAVI URAGAN POZITIVNIH: Italija se vratila na 2020. godinu, 75 odsto teških slučajeva u bolnicama su antivakseri

NIKO nije mogao poverovati da će Italija na početku 2022. godine ponovo živeti dane iz 2020. godine, gledajući redove ispred ambulanti i bolnica u iščekivanju da pacijenti budu smešteni ili da će hirurzi da umesto operacija tumora i spašavanja obolelih morati da priskaču u pomoć obolelim od kovida.

ПРАВИ УРАГАН ПОЗИТИВНИХ: Италија се вратила на 2020. годину, 75 одсто тешких случајева у болницама су антиваксери

Foto: Tanjug/AP

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ispred hitne pomoći u bolnici „Kotunjo“ u Napulju 15 ambulantnih kola stoji u redu, i još više privatnih, čekaju satima da se nakon trijaže oboleli od kovida rasporede a slobodnih kreveta sve je manje. U Palermu istovetna slika ispred Hitne pomoći bolnice „Ćervelo“. Od procene lekara koliko je težak slučaj smešta se pre ili kasnije ili se pacijenti šalju u ambulante gde im se ukazuje pomoć dok ne bude slobodnog kreveta.

Posle privatnih slavlja, jer su javna bila zabaranjena i familijarnih okupljanja, stiglo se do neshvatljivo velikog broja pozitivnih u deset regiona. U Toskani 2.680 slučajeva na 100.000 stanovnika, u Lomabardiji takođe i u Vale d’Aosta. Toskana je pravo žarište na 31.051 urađenih testova od kojih 18.580 molekularnih koji su verodostojniji od onih brzih, evidentirano je 7.567 pozitivnih. Najveći broj teških slučajeva koji su smešteni u bolnicama duž Italije su antivakseri, oko 75 posto.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Kao u krimi romanu, danas se objavljuje nešto najčudnije do sada, avion iz Italije odleteo za Indiju sa 179 putnika, to su osobe koje rade u Italiji, na polasku svi bili negativni na poslednjem testu, kada su stigli na aerodrom u jednom indijskom gradu urađen im je test i nađeno je 125 pozitvnih na kovid! Otkriće je izazavalo haos na aerodromu, stigle su ambulantna vozila i preneti su u bolnice u okolnim mestima u izolaciju. Kako su saopštili njihovi testovi su rađeni „u ozbiljnim laboratorijama u Italiji“ rezultati se nalaze na platformi Ministarstva za zdravlje i pitaju se kako je mogućno da rezultiraju pozitivni posle 10 sati leta pa su zatražili reviziju testa urađenog u Indiji na aerodromu.

Poslednji podaci u Italiji su zastrašujući po broju kako pozitivnih 219.441, tako i preminulih 198, uvećanje smeštenih u bolnicama i na intenzivnim terapijama. Lombardija i dalje porednjači po broju, preko 50.000 pozitivnih, novi rekord zabeleženi su u Emilija Romanji i Venetu.

Vlada je pre dva dna usvojila Dekret kojkojim se nalaže da se svi iznad 50 godina moraju vakcinisati do 15 februara, kako oni koji rade u državnom tako i privatnom sektoru. Tako im ostavljaju dovoljno vremna da se vakcinišu jer moraju posedovati „super zelenu propusnicu“. Oni koji to ne urade ako ih otkriju plaćaće kaznu od 100 evra. Bez obzira na starosno doba svi univerzitetski nastavnici, školsko osoblje, snage javnog reda, pripadnici vojske moraju biti vakcinisani ili imati dokaz da su preležali kovid u periodu kraćem od 4 meseca.

Najstrašnija neizvesnost i nesaglasje u Vladi jeste ona u pogledu polaska dece u školu u ponedeljak. Da li ostaviti decu jednu ili dve sedmice na nastavi od kuće ili ne. Takođe šta raditi u slučaju pohađanja škole kada će se zatvoriti odelenje, sa dva otkrivena pozitivna ili ne. Odluka će očigledno uslediti u poslednjem trenutku.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

BONUS VIDEO: „NOVOSTI“ U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI – Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar