POZNATE LIČNOSTI U HOLU OŠ „BORA STANKOVIĆ“: Oslikani likovi slavnih đaka koji su je završili, tu je i Novak Đoković

LIKOVI prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, zlatnih vaterpolista Filipa Filipovića i Živka Gocića, ministra Branka Ružića, glumica Anite Mančić, Bojane Maljević i Milene Radulović, dramske spisateljice Biljane Srbljanović i još 16 poznatih ličnosti iz različitih oblasti oslikani su u centralnom holu beogradske OŠ „Bora Stanković“.

ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ У ХОЛУ ОШ БОРА СТАНКОВИЋ: Осликани ликови славних ђака који су је завршили, ту је и Новак Ђоковић

Foto: Shutterstock

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Svi oni su bivši đaci ove škole, a projekat koji podrazumeva oslikavanje likova svih slavnih đaka u centralnom holu njihove nekadašnje škole nosi naziv „Korifeji našeg doba“ i realizovan je uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ova neobična „izložba“ biće otvorena u petak, otvoriće je direktorka Rada Rakočević i ministar prosvete i bivši đak ove škole Branko Ružić, a očekuje se prisustvo skoro svih poznatih učenika koji su svoju ranu mladost proveli u „Bori“.

U školi se nadaju i dolasku Novaka Đokovića, a izvesno je da će se oni koji ne budu mogli da prisustvuju događaju obratiti putem video-bima.

– Radovi se privode kraju, do petka će sve biti završeno – kaže za „Novosti“ direktorka Rada Rakočević. – Razmišljala sam kako na najbolji način da se odužimo i uvažimo legende koje su dečje dane provele kod nas, a zahvaljujući kojima je naša škola često pominjana po svetu. Mnogi su svojim uspesima proslavili kako našu zemlju, tako i školu. Zahvaljući njima ova ustanova više puta je pominjana na najvećim teniskim takmičenjima, kao i na Olimpijadi u Tokiju i prethodnoj u Riju, jer su na tim velikim takmičenjima učestvovali i medalje osvajali đaci naše škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar