POZDRAVI OD ERDOGANA: Vučić se sastao sa predsednikom Narodne skupštine Turske

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

ПОЗДРАВИ ОД ЕРДОГАНА: Вучић се састао са председником Народне скупштине Турске

Foto: Printscreen

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafu Šentopa, koji je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i konstatovao da je upravo dobar odnos dvojice šefova država doprineo da odnosi Srbije i Turske budu na istorijski najvišem nivou.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je konstatovao da bilateralne odnose odlikuje intenzivan politički dijalog i sve izraženija ekonomska saradnja, posebno kroz investicije kompanija iz Turske, kao i učešće u različitim infrastrukturnim projektima u Srbiji. Predsednik turske Skupštine Šentop je dodao da se nada da turske kompanije na najbolji način doprinose rastu srpske ekonomije.

Na sastanku je izraženo očekivanje da će okolnosti uskoro da dozvole održavanje nove sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, jer te sednice uvek daju snažan zamajac saradnji u različitim oblastima. Dvojica sagovornika su se saglasila da je i saradnja parlamenata Srbije i Turske značajna podrška razvoju bilateralnih odnosa. Oni su se takođe saglasili da je veoma važno da obe zemlje doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Inače, najavljeno je da će se predsednik Srbije danas sastati i sa ambasadorom države Katar Farisom Rumijem Al Naimijem, kao i ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar