POVEĆANJE U NOVEMBRU: Devizne rezerve iznad 16,45 milijardi evra

BRUTO devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju novembra iznosile 16,45 milijarde evra, što je za 175,3 miliona evra više u odnosu na oktobar.

ПОВЕЋАЊЕ У НОВЕМБРУ: Девизне резерве изнад 16,45 милијарди евра

Foto PKS

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Neto devizne rezerve na kraju novembra iznosile su 13.935,5 miliona evra, što je za 76,0 miliona evra više u odnosu na kraj prethodnog meseca.

Na povećanje deviznih rezervi u novembru dodatno je uticao pozitivan efekat tržišnih faktora u neto iznosu od 231,8 miliona evra, u najvećoj meri po osnovu jačanja dolara prema evru za 3,1 odsto. Obim realizovane trgovine devizama na međubankarskom deviznom tržištu u novembru iznosio je 701,2 miliona evra i bio je za 107,7 miliona evra veći nego u prethodnom mesecu. Tokom 11 meseci ove godine, u međubankarskoj trgovini realizovano je ukupno 5,99 milijardi evra. U novembru, kao i od početka ove godine, vrednost dinara prema evru gotovo je nepromenjena. Narodna banka Srbije je na međubankarskom deviznom tržištu u novembru prodala 110 miliona evra. Posmatrano od početka godine, NBS je, radi održavanja relativne stabilnosti na deviznom tržištu, neto kupila 850 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar