POSLE HAOSA U TIRANI: Završen protest protiv Otvorenog Balkana

PROTEST ispred Vlade Albanije u Tirani protiv inicijative „Otvoreni Balkan“, u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Saljija Beriše, okončan je večeras.

ПОСЛЕ ХАОСА У ТИРАНИ: Завршен протест против Отвореног Балкана

Foto: Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Protest je organizovan uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju „Otvoreni Balkan“, koji se održava danas i sutra u Tirani. Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dečak je pao sa bandere pokusavajući da obori zastavu.

Učesnici protesta, na čelu sa Berišom, prethodno su se okupili ispred sedišta Demokratske stranke u Tirani i onda su prošetali do zgrade Vlade, gde je postavljena bina, a nedaleko odatle se nalazi i ambasada Srbije u Tirani, javlja izveštač Tanjuga. Beriša je okupljenima na protestu večeras poručio da je “Otvoreni Balkan projekat koji ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije na ovim prostorima“.

– Mi smo protiv ovog projekta jer je istorija pokazala da je jedan od najvećih promašaja bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu. Mi smo protiv ovog projekta jer je u suprotnosti sa našim nacionalnim projektom – rekao je Beriša, prenela je “Koha ditore“.

Albanski premijer Edi Rama odlucio je da početni deo samita Otvorenog Balkana sa Zoranom Zaevom i Aleksandrom Vučićem premesti iz Tirane u grad Elbasan.

Odluka je, kako su preneli albanski mediji, doneta nakon što je Demokratska stranka najavila proteste u Tirani.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Vučić će večeras imati zajedničku večeru sa Ramom i Zaveom u Elbasanu, a sutra će uslediti radni sastanci i predviđeno je potpisavanje šest sporazuma.

BONUS VIDEO – SKIDAO SRPSKU TROBOJKU, PAO SA BANDERE: Pogledajte snimak haosa iz Tirane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar