POPOVIĆ: Nastavljamo razvoj moderne srbije zasnovane na tradicionalnim i evropskim vrednostima

RAVNOTEŽA između tradicionalnog i modernog, srpskog i evropskog, jedini je garant stabilnog i uspešnog razvoja Srbije, poručio je predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Republike Srbije Nenad Popović na Svečanoj sednici Glavnog odbora Srpske narodne partije.

ПОПОВИЋ: Настављамо развој модерне србије засноване на традиционалним и европским вредностима

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Srpska narodna partija već sedam godina temelji svoje postojanje na političkoj sceni Srbije na očuvanju tradicije i čvrstoj zaštiti državnih i nacionalnih interesa, ali i zalaganju za razvoj moderne i demokratske Srbije, čije je mesto u Evropi.

Srpska narodna partija danas je u Kombank dvorani u Beogradu obeležila sedmu godišnjicu od osnivanja i partijsku slavu Vavedenje Presvete Bogorodice, a tom prilikom Popović je istakao da ova partija vidi Srbiju kao deo Evrope, ali se ne odriče svog Kosova.

– Mi smo, kao partija, za Srbiju u Evropi, ali sa našim Kosovom kao njenim neotuđivim delom. Želimo da gradimo evropsko društvo, demokratsku i pravnu državu, sa svim slobodama i pravima i da nas kao takve uvažavaju u Evropi. Raduje nas što u Evropi postoje stranke i pokreti, koji dele sa nama viziju takve, evropske Srbije – dodao je Popović.

Foto: SNP  

Kako je istakao, jedan od strateških ciljeva i želja je dalje razvijanje bratskih i savezničkih odnosa sa Rusijom. „Srbija i srpski narod ni pod kakvim pritiscima neće uvesti sankcije Rusiji. Mi čvrsto stojimo na pozicijama vojne neutralnosti i Srbija nikada neće ući u NATO pakt, koji nas je 73 dana bombardovao. Želimo da na ravnopravnim osnovama razvijamo vojne odnose sa svima, čuvajući svoju nezavisnost i slobodu“, poručio je Popović.

On je posebno istakao važnost energetske bezbednosti kao jednog od najvažnijih pitanja u budućnosti. Govoreći o toj temi, rekao je da je da je, ugovorima sa prijateljima iz Rusije i izgradnjom gasovoda, obezbeđeno uredno snadbevanje gasom privrede i građana Srbije u vremenu najveće energetske krize. Prema njegovim rečima, Srbija jedino može trajno da se obezbedi u snabdevanju strujom, izgradnjom svoje nuklearne elektrane.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Foto: SNP  

Sa svečane sednice GO Srpske narodne partije poslate su i poruke o zaštiti prava srpskog naroda u regionu, važnosti političke i ekonomske podrške Srbije Republici Srpskoj, jačanju bratskih i prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom, kao i učvršćivanju veza Srba u Hrvatskoj i Makedoniji sa maticom.

Istovremeno, naglašen je značaj stabilnog zdravstvenog sistema, koji je pokazao svoju snagu u uslovima pandemije. „Snažnim angažovanjem predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije podignute su nove i obnovljene stare bolnice i domovi zdravlja i ojačan je materijalni položaj zdravstvenih radnika. Prvi smo u Evropi nabavili sve dostupne vakcine protiv korona virusa i prvi smo zajedno sa ruskim partnerima započeli proizvodnju vakcine Sputnjik V na institutu Torlak“, podsetio je Popović.

Na Svečanoj sednici obratili su se i Konstantin Kosačov, zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije, Žan Lin Lakapel, poslanik francuske partije Nacionalno okupljanje Marin Le Pen u Evropskom parlamentu, Dimitrij Koin, poslanik italijanske partije Liga Matea Salvinija i predsednik parlamentarne grupe prijateljstva Italije i Srbije u italijanskom parlamentu, Vladimir Orlić, potpredsednik Narodne skupštine RS i potpredsednik Glavnog odbora SNS i Mirko Šarović, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) u Republici Srpskoj.

Tokom radnog dela sednice usvojena je Deklaracija o nacionalnoj konzervativnoj politici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar