POPOVIĆ ČESTITAO DAN RS: Da bude svoja, slobodna i jaka

U OVIM danima kada obeležavamo tri decenije od stvaranja Republike Srpske više nego ikada nam je potrebna mudra politika i nepokolebiva podrška u odbrani njenog postojanja i njene slobode, poručio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović čestitao RS njen dan.

ПОПОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН РС: Да буде своја, слободна и јака

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

On je istakao da koliko god je čvrsta i nesalomiva volja našeg naroda da izgradi svoju slobodnu državu preko Drine, i tako zaštiti svoje živote i svoje pravo na postojanje, svedoci smo da pojedine spoljne, ali i unutrašnje snage u Bosni i Hercegovini, uporno nastoje da Republiku Srpsku obezvrede, slome i na kraju potpuno ukinu“, naveo je Popović, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

On je ocenio da su se ti pritisci posebno umnožili poslednjih meseci sa jasnom namerom da izmene položaj Republike Srpske utvrđen Dejtonskim sporazumom, a kako bi Republika Srpska izgubila moć da spreči donošenje odluka koje bi Bosnu i Hercegovinu, a time i Republiku Srpsku uvele u NATO pakt.

-Srpski narod Republike Srpske, njena Vojska i njeno rukovodstvo gradili su nebrojenim žrtvama i ogromnim stradanjem svoju slobodnu i vojno neutralnu Republiku Srpsku, i zato je neprihvatljivo da Republika Srpska postane deo NATO pakta koji ju je besomučno bombardovao da bi sprečio njen nastanak i opstanak, ukazao je Popović.

On je poručio i da svi koji misle da će pritiscima slomiti slobodarsku volju Srba ne poznaju naš narod, njegovu istoriju, vrednosti na kojima počiva i za koje je spreman da podnese najviše žrtve.

Nema tog pritiska koji će Srbima ubiti volju za slobodom i svojom slobodnom državom, poručio je Popović.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

On je izrazio uvrenje da će Srbija, kao matica svih Srba, pružajući ekonomsku podršku i koristeći svoj ugled i položaj koji sada ima u regionu i svetu, doprineti da se u ovim složenim i teškim vremenima za Republiku Srpsku, zajedno sa njenim političkim akterima, pronađe najbolji način za opstanak njenih dejtonskih nadležnosti i njeno večno postojanje.

-Jedinstvo unutar Srbije i jedinstvo unutar Republike Srpske, kao i zajednička vizija budućnosti Srba kroz još čvršću saradnju i koordinaciju, imperativ su ove generacije političara u našem narodu, istakao je Popović.

On je naveo i da su vremena takva da „moramo da se zbijemo, da se slušamo i da gledamo zajedno napred“.

-Više nego ikada potrebno nam je danas mudro sagledavanje položaja našeg naroda, odnosa snaga u svetu i jasna vizija prioriteta i interesa u budućnosti, kako bismo sačuvali političku, vojnu i ekonomsku snagu Srbije kao garanta opstanka naše Republike Srpske, poručio je Popović.

On je naveo da sećajući se svih žrtava i stradanja za nastanak Republike Srpske, na ovaj veliki praznik, „moramo da mislimo o novim generacijama kao uslovu za njen opstanak, čuvajući njena prava i podržavajući njen ekonomski razvoj i modernizaciju“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

-Svoja, slobodna, vojno neutralna, ekonomski jaka i moderna, to je Republika Srpska koju žele da vide svi njeni građani i svi Srbi u budućnosti, poručio je Popović.

BONUS VIDEO – SVEČANO U BANJALUCI: Sve spremno za obeležavanje Dana Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar