PLAN BERIŠE, HARADINAJA I KURTIJA: U Tirani za Vučića spremaju proteste ekstremista sa Kosova

ALBANSKI ekstremisti uz obilatu pomoć političara sa Kosova spremaju za ponedeljak i utorak proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će tih dana boraviti u Tirani u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ – saznaju „Novosti“.

ПЛАН БЕРИШЕ, ХАРАДИНАЈА И КУРТИЈА: У Тирани за Вучића спремају протесте екстремиста са Косова

Foto: Printsreen

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Salji Beriša/Foto: AP Photo/Hektor Pustina

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Ramuš Haradinaj/Foto: AP

Zbog toga su danas u južnu srpsku pokrajinu otisli Lušaj i Dolapi da organizuju dolazak ekstremista sutra i prekosutra u Tiranu, a ovu operaciju podržava i aktuelni premijer privremenih institucija u Prištini Albin Kurti.

Foto: EPA

Očekuje se da će ulazak biti organizovan preko Morine, iz Crne Gore i Severne Makedonije, kako ih policija ne bi vratila.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi „Otvoreni Balkan“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Protest 2019. godine/Foto: Arhiva Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar