PETKOVIĆ O HAOSU U ALBANIJI: To su režirali ekstremisti iz Prištine, pokušavaju da zaustave Vučića koji se zalaže za mir

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je „današnji haos i divljanje u Albaniji“ režirano direktno od strane ekstremista i političara iz Prištine.

ПЕТКОВИЋ О ХАОСУ У АЛБАНИЈИ: То су режирали екстремисти из Приштине, покушавају да зауставе Вучића који се залаже за мир

Petar Petković

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

To, kako navodi, pokazuje da „albanski glasač Aljbin Kurti ne preza ni od jedne prilike da izazove nasilje, baš kao što je činio i na severu Kosova i Metohije“.

– Dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za regionalnu saradnju, mir i stabilnost kroz inicijativu Otvoreni Balkan, ekstremističke grupacije na sve načine pokušavaju da ga zaustave na tom putu. Jasno je da kroz Saljija Berišu govore Kurti i Haradinaj, ali da mu se raduje i opozicija u Beogradu, predvođena Đilasom, Tadićem i Jeremićem – smatra Petković.

On zaključuje da nisu ekstremisti danas samo zapalili srpsku zastavu, već su, dodaje, želeli da zapale region i Zapadni Balkan pretvore u bure baruta.

– To im neće poći za rukom kao što im nije uspelo da danas u Tirani zaustave predsednika Vučića jer će njegova vizija Otvorenog Balkana i prosperitetnog regiona pobediti sve ekstremiste i neprijatelje mira i stabilnosti – poručuje Petković.

Dodaje da će Beograd svom svojom snagom i politikom nastaviti da bude primer i oličenje regionalne saradnje, mira i ekonomskog prosperiteta, ali i glavni grad gde su svi dobrodošli i gde se zastave drugih država poštuju.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO – SKIDAO SRPSKU TROBOJKU, PAO SA BANDERE: Pogledajte snimak haosa iz Tirane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar