PAPA OSUDIO „KAMENA SRCA“: Poglavar Rimokatoličke crkve ne razume one koji nisu ganuti patnjom migranata

PAPA Franja je rano jutros položio buket ruža u podnožju stuba na kojem se nalazi statua Device Marije u Rimu i ostao tamo desetak minuta.

ПАПА ОСУДИО КАМЕНА СРЦА: Поглавар Римокатоличке цркве не разуме оне који нису ганути патњом миграната

Foto: Tanjug/AP Photo

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Poglavar Rimokatoličke crkve koji je došao u belom zimskom kaputu do statue Device Marije u podnožju Španskuh stepenica poručio je, između ostalog, da osuđuje „kamena srca“ onih koji nisu ganuti patnjom migranata.

U Italiji i drugim katoličkim zemljama, 8. decembar se slavi kao nacionalni praznik Bezgrešnog začeća.

Drugu godinu zaredom papa je bio primoran da otkaže tradicionalnu popodnevnu misu koja bi privukla hiljade ljudi, jer bi time bio povećan rizik od zaražavanja koronavirusom.

U saopštenju Vatikana se navodi da se papa molio za izlečenje žrtava od kovida -19, za zaustavljanje ratova i klimatskih promena, te je zamolio Devicu Mariju da „otopi kamena srca onih koji su stavili zidove da se odbrane od boli drugih ljudi.“

Obraćajući se kasnije ljudima na Trgu Svetog Petra povodom praznika, papa je govorio o svom putovanju na Kipar i u Grčku, koje je završeno u ponedeljak i čija je centralna tema bila migracija.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Tokom te posete osudio je eksploataciju migranata u političke svrhe, globalnu ravnodušnost prema njihovoj nesreći i opisao je kao „brodolom civilizacije“.

On je takođe izrazio žaljenje što se Evropa nalazi u „eri zidova i bodljikave žice.“

Na grčkom ostrvu Lezbos, koji je dom nekoliko hiljada migranata, rekao je da je „uznemirujuće“ da su neki evropski čelnici želeli da koriste zajedničke fondove kako bi izgradili zidove i stavili bodljikavu žicu koja bi držala podalje migrante.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar