OTVORENA REGIONALNA KANCELARIJA U PROKUPLJU: Potpisan sporazum Ministarstva i Topličkim okrugom

REGIONALNA kancelarija Ministarstva za brigu o selu otvorena je juče u Prokuplju. Ministar za brogu o selu Milan Krkobabić je potpisao sporazuma o saradnji Ministarstva za brigu o selu sa Topličkim upravnim okrugom.

ОТВОРЕНА РЕГИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА У ПРОКУПЉУ: Потписан споразум Министарства и Топличким округом

Foto: Ž. Knežević

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Na ovaj način Ministarstvo za brigu o selu će otvoriti regionalne kancelarije po upravnim okruzima čijim selima je potrebna dodatna podrška u vidu terenskog rada predstavnika Ministarstva, prijema stanovništva i koordinacije aktivnosti u seoskim područjimab – rekao je Krkobabić. –

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio otvaranje ove regionalne kancelarije kao prvi korak približavanja države stanovnicima sela Topličkog upravnog okruga.

Gradonačelnik grada Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio je ministru na poseti i pojasnio da će ove prostorije biti smeštene u Gradu Prokuplju, zgradi gde je inače smeštena administracija i javne komunalne službe, a stanovnici sela moći će da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da prenesu sve probleme sa kojima se susreću.

Ministarstvu za brigu o selu biće, bez naknade, ustupljen adekvatan prostor za rad na području ovog upravnog okruga i pružena sva potrebna administrativno-tehnička i logistička podrška u radu sa seoskim stanovništvom.

Opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu – konkursu za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, konkursu za dodelu sredstava za unapređenje poslovanja zadruga, manifestacija „Miholjski susreti sela“, finansirana sredstvima ovog Ministarstva održana je ove jeseni u i opštinama Topličkog upravnog okruga, a prva na rang listi na konkursu za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva bila je upravo opština Kuršumlija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar