OTKRIVEN UZROK SMRTI BRANKA MARINKOVIĆA: Bio je vrstan pravnik, završio dva fakulteta

BRANKO Marinković (41), zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine, preminuo je danas u Beogradu.

КО ЈЕ БИО БРАНКО МАРИНКОВИЋ? Познати правник који је завршио два факултета - откривен могући узрок смрти

Foto: Printscreen/Parlament.rs

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Marinković je danas preminuo u svom stanu na Voždovcu oko 16 časova. Uzrok smrti je najverovatnije infarkt. Pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Branko Marinković rođen je 2. oktobra 1980. godine, a živeo je i radio u Beogradu. Po zanimanju je bio diplomirani pravnik. Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – Pacific intercultural exchange – kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu i Elektronskom fakultetu u Nišu, a završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

Jedan je od pobednika međunarodnog takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je savetnik u Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine 2014. godine, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine od 2014. godine i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016.

Aktivno je govorio engleski jezik, a služio se francuskim i bugarskim.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić upitio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića.

– Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu – navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Povodom smrti Branka Marinkovića se oglasila i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja je uputila telegram saučešća njegovoj porodici.

– Sa velikom tugom sam primila vest o iznenadnoj smrti Branka Marinkovića. NJegov prerani odlazak je veliki gubitak za sve koji smo ga poznavali i koji smo imali priliku da sa njim sarađujemo. Pamtićemo ga kao čoveka koji je sa velikom posvećenošću, izuzetnom energijom i svojim znanjem i stručnošću doprinosio radu Narodne skupštine. U ovom tužnom trenutku, primite izraze mog najdubljeg saučešća – navodi se u saučešću, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

BONUS VIDEO: POTRESAN GOVOR IVICE DAČIĆA – Poslednji pozdrav velikom prijatelju

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar