ON JE IZAZVAO HAOS U TIRANI: Bizarne reči Saljija Beriše, pominjao đavola i staru Jugoslaviju!

BIVŠI premijer Albanije Sali Beriša, koji je večeras okupio ekstremiste u Tirani, bizarnim govorom je napao inicijativu „Otvoreni Balkan“, nazvavši je „đavolskom inicijativom kojom se uspostavlja srpska hegemonija“ u regionu.

ОН ЈЕ ИЗАЗВАО ХАОС У ТИРАНИ: Бизарне речи Саљија Берише, помињао ђавола и стару Југославију!

Foto: Jutjub/RTV KLAN

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Dok su albanski ekstremisti palili i cepali srpske zastave, Beriša je osuo paljbu po Beogradu i Vučiću, rekavši da se projektom Otvoreni Balkan brišz granice na Balkanu.

– Taj projekat ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije u regionu. Istorija je dokazala da je jedan od najvećih promašaja na Balkanu, Evropi i svetu bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu – rekao je Beriša.

On je dodao da su Vučić i Rama „opkolili (tzv.) Kosovo i hoće da ga unište“.

– Danas ovde protestuju svi građani Makedonije, Kosova, Bosne, koji u đavolskom projektu vide pokušaj avanturista da zamene berlinsku inicijativu. Pročitajte pismo koje su poslali u Brisel.  Nigde se ne govori o suverenim narodima, već o narodima u starojugoslovenskom konceptu – zaključio je Beriša.

Podsećamo, albanski ekstremisti, uz pomoć političara iz lažne države Kosovo, organizovali su proteste protiv posete predsednika Vučića u Tirani u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe – jedna će pokušati da preseče kolonu od aerodroma, u kojoj je predsednik Vučić, dok će druga protestovati ispred zgrade Vlade u Tirani.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

BONUS VIDEO: SKIDAO SRPSKU TROBOJKU, PAO SA BANDERE – Pogledajte snimak haosa iz Tirane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar