Okanović o tragedijama u kojima su stradala deca:Voleo bih da vidim šta su ih učili u školi, ovo nikada ne smete da radite!

On kaže da je nedopustivo da se dozvoli da dete koje je 5. razred škole izađe na ulicu i da pritom pravi elementarne greške u saobraćaju, kao i da treba postaviti pitanje da li postoje propusti unutar obrazovnog sistema.

Damir kaže da je elementarna greška kada iz autobusa izlazite na kolovoz van pešačkog prelaza.

– To je nešto što ne bi smelo da se dešava. Ono što bih ja voleo da čujem i da vidim jeste šta su ta dva deteta učila u školi. Šta su naučila iz predmeta tehnika i tehnologije – kaže Okanović za Telegraf.

– U pojedinim školskim autobusima u Americi imate posebnu rampu i kada autobus stane da deca izađu iz njega, rampe se otvaraju na prednjoj i zadnjoj strani autobusa i onemogućavaju deci da izađu na kolovoz ispred autobusa – tvrdi Damir Okanović.

On dodaje da su imali sastanak sa čelnicima Ministarstva prosvete gde su izneli mišljenje da trenutni sadržaj koji se obrađuje u osnovnim školama nije odgovarajući.

 

Potrebno je opremiti javni prevoz kamerama

 

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić kaže za da je neophodno da se na vozilima javnog prevoza postave kamere uz pomoć kojih bi vozač mogao da prati da li su svi putnici ušli ili izašli.

– Kada dođe do takve nesreće u kojoj strada dete, to je obično posledica zbog toga što to vozač nije video. Zato je neophodno postaviti kamere na vozilima, jer unutrašnje kamere nisu dovoljne – kaže Vujanić.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar