OGROMNA ULAGANJA U TUTIN: Predsednik Vučić najavio nove investicije u Rašku oblast

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa predstavnicima lokalnih vlasti i građana Raškog okruga, da je država izdvojila ogromna sredstva za opštinu Tutin.

ОГРОМНА УЛАГАЊА У ТУТИН: Председник Вучић најавио нове инвестиције у Рашку област

Foto: novosti onlajn

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– To su nesrazmerno velika ulaganja, kada se uzme u obzir veličina mesta i broj stanovnika – rekao je Vučić.

Navodeći šta se sve radi u Tutinu, Vučić je rekao da se radi 22 kilometara puta od te opštine do Novog Pazara, koji će biti završeni sledeće godine.

– Moramo da napravimo dobar put, voleo bih da ide i brže – rekao je Vučić.

Uz to, u Tutinu su realizovani, rade se ili su u planu rekonstrukcija sistema vodovodne infrastrukture vrednog 3,5 miliona evra, kompleks u okviru škole “Rifat Burdžević Tršo”, uz izgradnju Osnovne škole “Mala ravan”, obnovu i dogradnju Doma zdravlja i Opšte bolnice, sanaciju objekta Srednje škole, Gimnazije i Tehničke škole, uz izgradnju regionalnih puteva i objekta zgrade lokalne samouprave i administrativnog centra.

Radi se i nova trafo stanica, dodao je Vučić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– Ta ulaganja će od ovog mesta da napravi, ako ne Austriju i Švajcarsku, onda sigurno da se približimo Austriji i Švajcarskoj.To je druga dimenzija, mnogo bolji životni standard – rekao je Vučić.

Prethodno, jedna meštanka sela Lopiže, požalila se da je to selo nepravedno zapostavljeno,a, kaže, veliki je turistički potencijal.

– U selu Lopiže su najlepši meandri Uvca, ali nema puta do sela… Najstarija škola, crkva. Najlepši vidikovac, biser Srbije – rekla je ona i zamolila predsednika da se založi da se još 10 do 12 kilometara puta od Sjenice do tog sela asfaltira.

Put u dužini od 3,6 kilometaraje želja je žitelja sela Štavalj, , kao i meštana sela Dragojloviće, koje se nalazi na preko 1.000 metara nadmorske visine.

Jedan od predstavnika mesne zajednice u Sjenici rekao je Vučiću da je mnogo urađeno, ali i da mora još mnogo da se uradi, jer je kraj zapušten zbog višedecenijskog izostanka ulaganja.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

– Naš apel je da ova škola u Sjenici, koja se upravo renovira, a to je želja i Bošnjaka i Srba, ponese ime Muamera Zukorlića – rekao je on.

Upitao je i šta se dešava sa dogovorom o uspostavljjaju Naučno-tehnološkog parka, koji je, kaže, važan, da bi ljudi koji se bave IT sektorom, ostali u svom kraju.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_3’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar