OBUKA BUDUĆIH PODOFICIRA VOJSKE SRBIJE: Terensko i teorijsko usavršavanje na poligonu Peskovi

NA POLIGONU Peskovi kod Požarevca, u toku je obuka u terenskim uslovima polaznika 32. Liderskog kursa koji se realizuje u Centru za obuku i usavršavanje podoficira Narednik Milunka Savić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ОБУКА БУДУЋИХ ПОДОФИЦИРА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Теренско и теоријско усавршавање на полигону Пескови

Foto: Ministarstvo odbrane

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Za osam nedelja, koliko ovaj kurs traje, vojnici se osposobljavaju da pravilno, sigurno i efikasno komanduju grupom, poslugom, posadom ili timom u svim borbenim uslovima i da obavljaju zadatke iz nadležnosti zamenika komandira odeljenja u miru i ratu.

Iz Ministarstva odbrane navode da su programom obuke obuhvaćeni i teorijski i praktični sadržaji iz različitih oblasti, kao što su liderstvo, vojni propisi, vojne topografija i strojevi, taktička, vatrena i fizička obuka, kako bi polaznici stekli znanja i veštine neophodne za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti.

Liderski kurs je prvi nivo karijernog usavršavanja na putu do podoficirskog čina, na koji se upućuju profesionalni vojnici koji su se dokazali svojim radom i zalaganjem na vojničkim dužnostima, navodi se u saopštenju i dodaje da oni koji uspešno završe ovaj nivo, stiču pravo da pohađaju osnovni kurs za podoficire.

Po završetku tog kursa, oni bivaju unapređeni u čin vodnika i postaju podoficiri Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar